Pasta Carbonara

INGREDIËNTEN

4 porties:

  • 400 g Protein Pasta of ander Pasta
  •        
  • 200 g Portobello of ander Paddestoel Soort
  • 15 ml Olijfolie of ander plantaardig Olie
  • 65 ml Tamari saus of Sojasaus
  • 20 ml Appelazijn of gewone Azijn
  • 15 g ( 2 Tenen ) Knoflook
  • 150 g Diepvries Erwten
  • 100 g Cashewnoten ( Raw )
  • 200 g Zijden Tofu
  • 100 ml Ongezoet Sojamelk of ander plantaardig Melk
  • 20 g Edelgistvlokken
  • Verse Platte Peterselie of diverse Kruiden

BEREIDING

Week de Cashewnoten 2 – 4 uur van tevoren in water.

Was de Portebellos goed onder lopend water af, en snij in grove stukken. Hak de knoflook fijn.

Verwarm in een pan de olijfolie en roerbak de portobello. Voeg de knoflook erbij, naar dat de paddestoelen een mooie bruine kleur hebben gekregen.

Zodra de knoflook nu ook goed gekleurd is, kan jij nu de diepvries erwten, sojasaus, azijn en naar smaak nog eventueel zout en peper toevoegen. Laat het geheel even heel kort koken en zet de vuur op het laagst en laat even nog lichtjes pruttelen.

In de tussentijd kunnen wij nu de carbonara saus voorbereiden. Giet de noten goed af en nu kan jij deze met de zijden tofu, sojamelk en de edelgistvlokken in een mixer tot een egaal sausje mixen. Zet deze even op zij.

Bereid de pasta naar de voorbereidingswijze op de verpakking. Als deze klaar is, giet de pasta af en houd iets van de kookvocht.

Voeg de pasta en iets van de kookvocht ( 5 – 7 EL ) bij de groente erbij en giet de saus eroverheen. Meng alles  good met elkaar door.

Hak de verse kruiden fijn en dien deze met de pasta op.

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor de hele pasta : 2634 C, 281.9 g KH, 187.1 g E, 83.4 g Vet en 55.5 g Vezel, 27.3 g Suiker

Voedingswaarde voor 1 portie : 659 C, 70.5 g KH, 46.8 g E, 20.9 g Vet en 13.9 g Vezel, 6.8 g Suiker

Schreibe einen Kommentar