„Nep-Zalm“ Pastinaak Sushi

Voor dit recept is het handig, dat men 2 – 3 dagen van te voren alvast de Vegan „Nep“- Zalm voorbereid, maar ter plekke van de nep zalm kan jij ook avocado of komkommer nemen.

INGREDIËNTEN

2 porties:

  • 2 Pastinaken ( 200 g )
  • 5 g verse Gember geraspt
  • 20 ml Rijstazijn
  • iets Zout
  • 5 g Sesamzaadjes
  • 3 g Wasabi met Water verdunt
  • 2 Nori Vellen

voor de Nep-Zalm:

  • 1 dikke Wortel ( 200 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • 10 ml Liquid Smoke
  • 2 g Zout
  • 4 ml Rijstazijn

 

BEREIDING

Schil de wortel en laat in een pan 25 – 30 minuten op een laag vuurtje koken. Laat de half gegaarde wortel uitlekken en snij in dunne plakken.

Bereid nu de marinade. Vermeng in een wek pot de olijfolie, de liquid smoke, de zout en de rijstazijn. Roer alles goed door elkaar, zodat de smaken in elkaar over gaan. Doe de wortel plakken erin, doe de deksel op de weckpot en schud de glas, tot de marinade over alle plakken goed verdeeld is. Zet de weckpot in de koelkast voor 2 – 3 dagen en schud tussendoor.

Haal de wortel plakken eruit en geniet in Sushi, of op brood/toast met uien en selfmade veganaise.

 

Schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken. Maal de pastinaak, de gember in een keukenmachine tot een korrelig structuur, die op rijst lijkt. Doe de „rijst“ in een kom en voeg de rijstazijn en zout erbij en roer alles goed door elkaar.

Leg de nep wortel ook alvast klaar op de aanrecht. Leg een nori vel open met de glanzende kant naar onder op een plank of op een sushi-bamboe-mat. Verdeel de helft van de pastinaak rijst op de nori vel en druk iets aan.

Besprenkel de rijst met de verdunt wasabi en leg de wortel plakken erop. Doe er nog iets sesamzaadjes op de wortelplakjes en rol de sushi stevig op en bevochtig de bovenste rand met een beetje met water, daarmee de sushi rol goed blijft plakken.

Herhaal alles met de tweede nori velletje en zet de sushi rolletjes even in de koelkast, daarmee deze even kunnen opstijven en rusten. Haal de sushi rolletjes uit de koelkast en snij met een scherp mes in mooie maki rolletjes. Dien op met tamari en wasabi en geniet er lekker van 🙂

 

Ik had van de pastinaak rijst meer gemaakt, omdat ik niet wist, op mijn nep zalm zou smaken of niet, dus heb ik er nog extra avocado maki‘ s gemaakt, maar de nep zalm was heerlijk 😉

Voedingswaarde voor 1 hele sushi roll met „nep“-zalm: 225 C, 30.9 g KH, 3.6 g E, 8.5 g Vet en 8.5 g Vezel

Schreibe einen Kommentar