Mediterraanse Groente Soep

INGREDIËNTEN

4 – 6 porties:

  • 1 Courgette ( 350 g )                                              
  • 1 Aubergine ( 150 g )
  • 15 ml Olijfolie
  • 10 g  verse Gember
  • 1 Blokje Groentebouillon
  • 1 L Water
  • Zout & Peper naar smaak
  • 200 g Spinazie
  • 2 – 3 g Italiaanse Kruiden

BEREIDING

Was de courgette en de aubergine. Snij van de courgette 6 – 8 plakken voor de deco later en leg even bijzij. Snij de rest van de courgette en de aubergine in grove stukken en fruit deze in een soep pan in 10 ml olijfolie tot zij een mooie bruine kleur krijgen. Hak de gember in fijne stukken en voeg erbij en fruit even mee. Giet de water erbij en doe nu de groente bouillon, zout en peper erin. Laat de soep nu ca. 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg nu de spinazie erbij en laat even mee slinken. Pureer de soep met hulp van een pureer stafje. Voeg er nog zout & peper ertoe als nodig. Besmeer de courgette plakken met de rest van de olijfolie en besmeer met iets Italiaanse kruiden en rooster deze even van beide kanten in een gril pan. Dien de soep in een kom en decoreer per portie met 1 – 2 plakken gegrilde courgette.

Voedingswaarde voor de hele soep: 260 C, 30.9 g KH, 15.7 g E, 5.5 g Vet en 9.7 g Vezel

Schreibe einen Kommentar