INGREDIËNTEN
16 porties:
- 260 g Schär Bakmeel of ander meel
- 16 g Wijnsteenbakpoeder of ander bakmiddel
- 1 Pakje Puddingpoeder, Vanille
- 150 g Erythritol of ander Zoetmiddel
- 125 ml MCT olie of ander plantaardig olie
- 275 ml Sojadrink ongezoet of ander plantaardig melk
- 10 g cacao poeder
- 10 g Poederxucker ( Suikerarm ) of normale poedersuiker
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 160 graden ( heet lucht oven ). Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer alles met een lepel goed door elkaar.
![img-3038-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3038-scaled-3609.jpeg)
![img-3039-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3039-scaled-3610.jpeg)
Voeg nu de olie en de plantaardige soja drink erbij en mix alles tot een glad beslag.
![img-3040-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3040-scaled-3611.jpeg)
![img-3041-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3041-scaled-3612.jpeg)
Giet nu 2/3 van de cake beslag in een goed ingevet bakblik ( kastenvorm ) of in een silicone bakvorm. Bewaar 1/3 van de beslag over in de kom.
![img-3041-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3041-scaled-3613.jpeg)
![img-3042-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3042-scaled-3614.jpeg)
Geef nu de cacao bij de resterende beslag en mix tot een mooie chocolade beslag. Giet deze nu op de witte beslag in de bakblik.
![img-3043-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3043-scaled-3615.jpeg)
![img-3044-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3044-scaled-3616.jpeg)
Neem nu een sate prikker of een vork en roer de cacao beslag vorsichtig spiraal achtig en geef een marmer effect.
![img-3045-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3045-scaled-3617.jpeg)
![img-3046-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3046-scaled-3618.jpeg)
Zet de bakblik in de midden van het oven en bak de cake gedurende 50 - 55 minuten op 160 graden ( hete lucht ). Als de cake klaar is, haal het uit de oven en laat goed afkoelen. Nu kan jij de cace met poedersuiker decoreren.
![img-3049-scaled.jpeg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/336/img-3049-scaled-3619.jpeg)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor de hele marmercake : 2328 C, 579.9 g KH, 15.4 g E, 133.3 g Vet en 11.8 g Vezel, 0.91 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 plak van 16 stuks : 146 C, 36.2 g KH, 1 g E, 8.3 g Vet en 0.7 g Vezel, 0.01 g Suiker
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *