Marmercake

INGREDIËNTEN

16 porties:

  • 260 g Schär Bakmeel of ander meel
  • 16 g Wijnsteenbakpoeder of ander bakmiddel
  • 1 Pakje Puddingpoeder, Vanille
  • 150 g Erythritol of ander Zoetmiddel
  • 125 ml MCT olie of ander plantaardig olie
  • 275 ml Sojadrink ongezoet of ander plantaardig melk
  • 10 g cacao poeder
  • 10 g Poederxucker ( Suikerarm ) of normale poedersuiker

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 160 graden ( heet lucht oven ). Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer alles met een lepel goed door elkaar.

Voeg nu de olie en de plantaardige soja drink erbij en mix alles tot een glad beslag.

Giet nu 2/3 van de cake beslag in een goed ingevet bakblik ( kastenvorm ) of in een silicone bakvorm. Bewaar 1/3 van de beslag over in de kom.

Geef nu de cacao bij de resterende beslag en mix tot een mooie chocolade beslag. Giet deze nu op de witte beslag in de bakblik.

Neem nu een sate prikker of een vork en roer de cacao beslag vorsichtig spiraal achtig en geef een marmer effect.

Zet de bakblik in de midden van het oven en bak de cake gedurende 50 – 55 minuten op 160 graden ( hete lucht ). Als de cake klaar is, haal het uit de oven en laat goed afkoelen. Nu kan jij de cace met poedersuiker decoreren.

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor de hele marmercake : 2328 C, 579.9 g KH, 15.4 g E, 133.3 g Vet en 11.8 g Vezel, 0.91 g Suiker

Voedingswaarde voor 1 plak van 16 stuks : 146 C, 36.2 g KH, 1 g E, 8.3 g Vet en 0.7 g Vezel, 0.01 g Suiker

Schreibe einen Kommentar