Maca

Maca is een voedzaam en energierijk knolgewas uit Peru. Maca is bekend als adaptogeen, wat betekent dat het een regulerend effect heeft op het lichaam en onder andere de hormoonspiegel, de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk in balans kan brengen. De maca wortel is het deel van het gewas dat wordt gebruikt voor consumptie en als supplement. Hiervoor wordt het eerst (gekookt en) gedroogd en daarna vermalen tot maca poeder. Maca is te gebruiken in smoothies of shake’s of desserts.

Maca heeft een zeer hoge voedingswaarden en bevat een grote hoeveelheid eiwitten, vezels en vitamines (B1, B2, C, E), mineralen en sporenelementen (waaronder calcium, kalium, magnesium, natrium, zink, koper, selenium, mangaan, jodium, fosfor en zwavel )

Maca en zijn gezondheid voordelen:

  • Maakt je lichaam alert, geeft direct energie en uithoudingsvermogen (al binnen enkele dagen!), dus maca wordt veel gebruikt door sporters
  • Goed gebruik van maca ondersteunt de toename van je spiermassa
  • Staat bekend om zijn libido verhogende kwaliteiten (wat wordt gezegd: bij mannen verhoogt het de testosteron waardoor spieropbouw wordt ondersteund en het libido positief wordt beïnvloed, bij vrouwen verhoogt het de vruchtbaarheid en ondersteunt het de overgang)
  • Verbetert je humeur, vermindert symptomen van stress, angst en depressie

Maca heeft helaas ook een bijwerking op de schildklier. Ik heb gelezen, dat meer als 2 volle theelepels per dag niet mag overtreden worden. Dus geniet het juist en met mate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *