GRANOLA ala Nora

INGREDIËNTEN

1 pot van ca. 600 g:

  • 200 g Boekweitkorreltjes
  • 250 g Ruwe Walnoten ( of andere ruwe Noten naar Smaak )
  • 100 g Zonnebloempitten
  • 100 g Pompoenpitten
  • 100 g Medjool Dadels ontpit ( 4 Dadels )
  • 300 g Appelpuree zonder suiker
  • 8 g Kaneel Poeder

BEREIDING

Week de boekweitkorrels in een kom en de noten met de zaden in een ander kom over nacht.

Giet de boekweit af en laat goed uitlekken.

Giet de noten en de zaden af en laat deze met de dadels in een keukenmachine goed met elkaar vermengen.

Verwarm de bakoven op 150 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

Voeg de boekweitkorrels en de appelpuree mee toe aan het notenmengsel en laat de keukenmachine nog een keer alles goed met elkaar vermengen. Laat het niet te lang draaien !!!

Schep de mengsel op de bakblik

en laat goed 2 uur langzaam op 150 graden bakken/drogen. Roer af en toe door, zo dat de hele granola regelmatig van alle kanten kan bakken. Als de granola gebakken is, haal het uit de bakoven en laat heel goed afkoelen.

Doe de granola in een ducht dichte glazen pot. De granola is heel lang houdbaar ( 3 – 4 weken )

Nu kan jij de granola herlijk met plantaardige melk of plantaardige yoghurt genieten. Doe er nog verse of gedroogde fruit erbij. Heerlijk zo een zelfgemaakte granola 😉

Voedingswaarde voor de hele pot van 600 g : 3834 C, 288.6 g KH, 112.9 g E, 268.2 g Vet en 11 g Vezel

Voedingswaarde voor 4 EL = 40 g : 256 C, 19.2 g KH, 7.5 g E, 19.2 g Vet en 0.7 g Vezel 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *