Gevulde Hokkaido-Pompoen met Witte Bonen

De herfst staat voor de deur en de pompoen seizoen is begonnen. Pompoen is veelzijdig in de keuken te gebruiken. Je kan deze de Pompoen op verschillende manieren koken als soep , of grillen als friet, met diverse vullingen vullen, ermee bakken en er is zelf een pompoen latte: pompkin spice latte te vinden op google. Pompoen is ook nog eens heel erg gezond. Pompoen bevat veel vitaminen, ( Vitamine A, E, B2 , B9, Foliumzuur en Ijzer ) en is boordevol met vezels.

INGREDIËNTEN

2 porties:

  • 1 kleine Hakkaido Pompoen ( ca. 500 g )                                                      
  • 1 Blikje of Pot gekookte Witte Bonen ( 400 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • 1 Rode Ui ( 65 g )
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g )
  • 1/2 Rode Paprika ( 80 g )
  • 200 ml / g Gepasseerde Tomaten
  • 1 g Komijn Poeder
  • 1 g Koriander Poeder
  • 1 g Kurkuma Poeder
  • 1 g Kerrie Poeder
  • Zout & Peper naar Smaak
  • ( 1 – 2 g Cayenne Peper, als jij van pittig houdt 😉 )

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 200 graden. Was de Pompoen en droog af. Snij de Pompoen de stengel naar door de midden, en verwijder de pitten met hulp van een lepel.

( Besmeer de pompoen met iets olijfolie, maar hoef niet perse, ik doe het niet ) Zet de pompoen met de snijkant op een met bakpapier bekleed bakblik en laat 25- 30 minuten garen. Als de pompoen klaar is, haal het uit de oven en laat iets afkoelen

Giet de bonen in een afgiet en was deze goed af en laat goed uitlekken. Snij de ui, de paprika en de knoflook klein. Verhit in een pan de olijfolie en fruit eerst de ui met de paprika erin. Voeg iets later de knoflook erbij.

Voeg nu de bonen, de kruiden en de gepasseerde tomaten erbij. Roer alles goed door elkaar en laat paar minuten op een klein vuurtje koken.

Nu is de vulling klaar, en jij kan de pompoen vullen.

Zet de gevulde pompoen nog een keer in de bakoven en laat op 180 graden korte 15 minuten bakken. En klaar is een heerlijke maaltijd. Geniet van de heerlijke kleuren van de herfst 😉

Voedingswaarde voor 1 gevulde Pompoen: 381 C, 56 g KH, 20.3 g E, 7.6 g Vet en 18.3 g Vezel 

Tip: Er zijn heel veel manieren, hoe jij pompoen kan vullen…in mijn recepten register zijn diverse gerechten met diverse vullingen: rijst vulling, kikkererwten , quinoa vulling, bloemkool-rijst , 

Dus er zijn geen grenzen, hoe jij groente net als pompoen, paprika, courgette, aubergine en zelf kool bladeren kan vullen. Ook verschillende smaken zijn zonder grenzen, die jij zelf kan bedenken, indien jij iets gaat experimenteren met kruiden… Wees creatief en maak er iets heel nieuws….. 🙂

Schreibe einen Kommentar