Spitskool-Roulade

INGREDIËNTEN

2  Porties

  • 120 g Quinoa
  • 1 EL Pijnboompitten
  • 1 grote ( 100 g ) Rode ui heel fijn gesneden
  • 1 EL ( 10 g ) Krenten
  • 2 EL ( 15 ml )  Olijfolie
  • 1 kleine ( 50 g ) Wortel in heel fijne blokjes gesneden
  • 1g zwarte Peper
  • 1 g gedroogd Munt
  • 1 TL ( 2 g ) Kaneel
  • 5 g verse Peterselie
  • 1 g Zout
  • 150 ml Water
  • 6 grote bladen Spitskool of Witte Kool ( ca. 400 g bij deze recept, maar met elke keer kunnen natuurlijk de bladen meer of minder wegen )

BEREIDING

Was de quinoa en laat het goed uitlekken. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden ui, fijngesneden wortel, krenten en fruit deze 1 – 2 minuten. Voeg de pijnboompitten en de kruiden toe en fruit deze mee, tot de pijnboompitten een bruine kleur hebben. Voeg nu de quinoa en 150 ml water toe, roer alles goed door, zet een deksel op de pan en laat de vulling op een lage vuur prutten, tot de vocht is opgenomen. De quinoa moet nog goed bit hebben, omdat deze nog een keer in de kool bladen in de bakoven iets doorkookt. De vulling bij zij doen en laten afkoelen.

Verwarm de bakoven op 180 graden. Was de bladen onder lopend water. Zet in een pan water en voeg iets zout erbij en laat het koken. Als de water kookt, duik de blaadjes en bij een in de kokend water en laat 1 minuut koken.

Haal deze hiernaar eruit en laat in een afgiet heel goed uitlekken.

Als die bladen goed uitgelekt en afgekoeld zijn, kan jij nu met het vullen beginnen. Leeg een blaadje op een plank, doe 1 – 2 EL van de vulling erop. Vouw eest die linke kant, dan de rechte kant en roll de blaadje richting het einde ( foto hieronder )

Rol alle blaadjes op deze manier en zet de roulades in een ovenschaal en laat deze in de bakoven 15 minuten garen.

Dit gerecht kan jij zo eten, maar jij kan het ook met zelfgemaakte tzatziki, of gewoon met iets sojayoghurt vermengd met sambal oelek voor de pittige smaak opdienen. Eet smakelijk 🙂

Voedingswaarde voor de hele recept : 984 C, 125.2 g KH, 32.8 g E, 38.8 g Vet, 25.7 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *