Frambozen Marmelade

Net als Aardbeien zijn Frambozen heel erg gezond, omdat Frambozen ook veel Vitaminen en Mineralen bevatten. Frambozen zijn ook antioxidanten. Ook naar dat ik meerdere websites doorgelezen heb, vond ik deze van de duidelijkste uitleg van alle andere websites, hoeveel voordelen deze super vrucht toch heeft 🙂 😉 ❗ ❗

Deze saus is heerlijk, om dessert ermee te decoreren :-), maar ook kan jij deze met iets fantasie omtoveren in een salade dressing ( voeg bijvoorbeeld olijfolie, balsamico, zout & peper, iets knoflookpoeder en klaar is een smaak explosie 🙂 )

INGREDIËNTEN

voor een klein glazen pot:

BEREIDING

Was de frambozen, laat deze in een pan met de agave siroop op een laag vuurtje langzaam pruttelen.

Naar 5 – 10 minuten word uit de mengsel een saus. Nu voeg je de Johannesbroodpitmeel ertoe en roer goed door. Laat even nog ca. 1 – 2 minuten mee pruttelen en zet de vuur uit en laat de saus nu even iets rusten. Als de saus iets is afgekoeld, kan jij deze in een glazen pot vullen. Doe de deksel erop en verwar in de koelkast. Deze saus is 5 – 7 dagen in de koelkast houdbaar.

Voedingswaarde voor ca. 250 g : 229 C, 54.6 g KH, 2.9 g E, 1.7 g Vet en 13.4 g Vezel

Tip: Als je niet van pitten houd in een saus, dan kan jij de mengsel  en door een zeef passeren voor dat jij de bindmiddel toevoegt.  Zo blijven de pitjes van de framboos in de zeef. Voeg nu de bindmiddel eraan toe en laat nog enkele minuten pruttelen. Dan net als boven doorgaan.

Schreibe einen Kommentar