MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Flower Pancakes met Kersensaus

Kerstspecial & Feestdagen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Pancake zijn altijd welkome ;-) omdat zij heel erg verzadigend zijn naar een training ;-) en ook nog super lekker smaken ;-)

Ingrediënten

voor 2 - 4 personen ( 24 kleine met bloemetjes silicon vorm ) of 8 normaal groot
  • 1 Rijp Banaan ( 130 g zonder Schil )                                                
  • 10 g Lijnzaad ( 5 minuten geweekt in 3 EL Water )
  • 230 g Boekweitmeel
  • 4 g Wijnsteenbakpoeder
  • 2 g Kaneel
  • 280 ml Kokosmelk ( Alpro )
  • schuitje Olijfolie
  • 250 g diepvries Kersen

BEREIDING

Laat de lijnzaad in water weken. Schil de banaan en doe deze met de boekweitmeel, de bakpoeder, kaneel, kokosmelk en de geweekte lijnzaad in een blender en mix tot een smeuïg mengsel. Verhit in een grote pan een mini schuitje olijfolie en schep er 4 kleine ronde Pancake deeg erin ( ik heb een silicone vorm, die al zo in 4 bloemetjes vorm gemaakt is, dan hoef ik maar de 4 vormen met deeg in te vullen: ➹ Loveso ➹ Flippin' Fantastic Nonstick Silikon Ei Ring Pfannkuchen Form (C)[Energieklasse A+++] ) Draai de pancakes, als er op de bovenkant kleine blaren ontstaan. Laat ze nog paar minuten bakken en haal de pancakes eruit en ga zo voort, tot de hele deeg is verbruikt. Hou de pancakes misschien in de bakoven op 55 graden warm. Verhit in een kleine pan een laagje water en verhit hierin de diepvries kersen, tot de laagje water is verdampt en de kersen zacht zijn geworden. img-2842-e1498919203132.jpgimg-2846-e1498919109736.jpg Hoe dien jij op: leg een pancake, schep er een eetlepel van de kersensaus en leg er een pancake erop. Hier doe jij dan weer kersen saus erop en leg jij weer een pancake erop ( net als op de foto ) Lekker smullen zeg ik ;-)     Voedingswaarde voor de hele recept met saus: 1150 C, 234.6 KH, 28.9 g E, 11.1 g Vet en 9.9 Vezel Voedingswaarde voor 2 porties van 12 pancakes:  575 C, 117.3 KH, 14.5 g E, 5.6 g Vet en 5 Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten