Nigella ( Latijn: Nigella sativa ) is ook bekend als zwarte komijn, waarbij de smaak niks te maken heeft met de gewone komijn. Dit zaad komt voor in de Perzische, Turkse, Indische, Griekse en Egyptische keuken. Omdat mijn oorsprong Turks is, kenn ik NIGELLA natuurlijk uit de Turkse keuken. Dit zaad word gebruikt om brood of die van ons alle bekende pide-brood of de zogenaamde börek ( met hakvlees of kaas gevuld deeg ) te versieren. Dit zaad heeft een heel krachtige smaak, die op nootmuskaat lijkt. Maar wat bijzonder aan dit zaad is, is dat deze helende krachten zou hebben. Ook wordt olie van dit zaad gewonnen en als geneesmiddel gebruikt. Lt. Wikipedia is bijvoorbeeld in Amerika al vijf patente aangemeld en meer hierover kan jij lezen.
Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de
specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.