Courgettestamp met Linzenkapje

INGREDIËNTEN

2 – 4 porties :

 • 2 Courgette ( ca. 630 g in dit recept, kan ook meer of minder zijn )
 • 1 Vegan glutenvrij Groentebouillon
 • Water
 • 20 g Kokosmeel of glutenvrij Broodkruimels ( om de stamp te “binden” )
 • 200 g Linzen uit een Glazen Pot of zelf gekookt
 • 10 ml Olijfolie
 • 80 g Rode Ui
 • 1 Teen ( 4 g ) Knoflook
 • Snufje Nootmuskaat
 • 1 g Komijn
 • Zout & Pepper naar Smaak

 

BEREIDING

Als jij kant en klare linzen neemt, dan giet deze af en laat goed uitlekken. Ik heb altijd in de diep vries voorgekookt peulen van kikkererwten tot linzen 😉 Ik naam die uit de diepvries en liet het in de afgiet ontdooien.

Was de courgette goed schoon, omdat deze met de schil wordt gekookt. Ik naam voor dit recept een gele en een groene courgette, om mijn stamp kleurrijk te maken, maar dat is niet nodig. Je kan ook gewoon 2 groene courgette nemen. Snij de eindstukken eraf en snij de courgette in grote blokjes. Doe deze in een grote pan, giet water erbij, tot de courgette goed met water is bedekt. Voeg een groente bouillon toe en breng het aan de kook. Zet de pitje op een laag vuurtje en laat de courgette even 20 minuten gar koken.

In de tussen tijd kan jij alvast de ui en de knoflook schillen en heel fijn snijden. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui erin. Voeg naar 2 – 4 minuten de knoflook erbij. Als de knoflook goed gekleurd is, voeg de linzen erbij. Roer alles goed door elkaar, maar wees vorsichtig, want de linzen zouden hun vorm niet verliezen. Hou de linzenmengsel goed warm tot het serveren.

Na dat de courgette is gekookt, giet de courgette af en laat goed uitlekken, omdat courgette heel veel water trekt en von zich heel veel vocht heeft. Doe de uitgelekte courgette terug in de pan, voeg  de kruiden, de kokosmeel, zout & peper erbij en stamp alles goed tot een egaal mengsel.

Nu kan je de stamp met hulp van een keuken ring op een bord anrichten. Zet een keukenring op een board. Vul de ring 3/4 met de courgette stamp en doe de linzenmengsel eroverheen. Verwijder vorsichtig de ring en maak je board af met een blad munt of dille, of peterselie. Dit gerecht wordt als bijgerecht opgediend.

P.S. : Maar als jij geen keuken ring hebt en je bent niet zo van de deco en hebt geen tijd, dan kan jij natuurlijk de linzen in de courgette stamp toevoegen, en alles met elkaar vermengen. So creëer je een nieuwe recept, want dan wordt het: courgette-linzen-stamp 🙂 🙂

Maar ik hou van deco, uit eindelijk eet het oog mee, toch 😉 🙂 🙂

EET SMAKELIJK!!! 

 

Voedingswaarde voor de hele bakplaat : 602 C, 68.3 g KH, 35.2 g E, 17.5 g Vet en 21.3 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie ( van 4 porties ) : 151 C, 17.1 g KH, 8.8 g E, 4.4 g Vet en 5.3 g Vezel 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *