INGREDIËNTEN
1 cake = 12 - 15 plakken:
- 250 g Uni Glutenvrij Bakmix ( verkrijgbaar in Biologische of Gezondheits Winkels )
- 20 g Maizena
- 16 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone Bakpoeder )
- 150 g Erythritol ( of ander Suiker )
- 35 g Maanzaad
- 2 g Vanille Extrakt
- snuifje Zout
- 55 ml Citroensap
- 100 ml gesmolten Kokosolie
- 200 ml Sojamelk Unsweeted ( of ander plantaardig Melk )
Voor de glazuur:
- 75 g Erythritol
- 15 ml Sojamelk Unsweeted ( of ander plantaardig Melk )
- snuifje Vanille Extract
Of voor de liefhebber van Chocoladeglazuur: 100 g gesmolten Vegan Chokolade
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Mix in een kom eerst de droge ingrediënten ( bakmix, maizena, erythritol, maanzaad, vanille extract, zout )
![img-4182-e1509469282169.jpg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/227/img-4182-e1509469282169-2509.jpg)
![img-4183-e1509469346337.jpg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/227/img-4183-e1509469346337-2510.jpg)
Vermeng in een ander kom de gesmolten kokosolie, sojamelk en de citroensap.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/227/img-4181-e1509469327903-225x300-614.jpg)
Voeg de droge ingrediënten bij de vloeibare ingrediënten en laat alles goed met elkaar door de mixer vermengen.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/227/img-4184-e1509469306743-225x300-615.jpg)
Giet de cake beslag in een silicone of ingevet bakvorm ( cake of brood vorm ) en bak de cake gedurende 40 - 45 minuten.
![img-4185-e1509469266191.jpg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/227/img-4185-e1509469266191-2511.jpg)
![img-4187-e1509469250357.jpg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/227/img-4187-e1509469250357-2512.jpg)
Haal de cake uit de bakoven en laat goed afkoelen. Laat alle ingrediënten voor de glazuur in een pan smelten.
![img-4188-e1509469232346.jpg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/227/img-4188-e1509469232346-2513.jpg)
![img-4189-e1509469212866.jpg](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/227/img-4189-e1509469212866-2514.jpg)
Giet de glazuur over de goed afgekoelde cake en laat nu de glazuur ook goed afkoelen.
![](https://cloud01.topsite.nl/veganforever.nl/recipe/227/img-4190-300x232-616.jpg)
Snij nu de cake in plakken. Lekker smullen maar ;-) ;-) ;-)
Voedingswaarde voor de hele cake: 2084 C, 438.8 g KH, 27 g E, 118.3 g Vet en 15.5 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 plak van 15 plakken: 139 C, 29.3 g KH, 1.8 g E, 7.9 g Vet en 1 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *