INGREDIËNTEN

3 – 6 porties:

  • 230 g Kidneybonen uit glazen pot
  • 230 g Bruine Bonen uit glazen pot
  • 30 g Havermout Vlokken
  • 2 Tenen Knoflook ( 8 g )
  • 4 g verse Gember
  • 10 ml Olijfolie
  • 10 g Lijnzaad
  • 2 EL = 20 ml Water
  • 10 g verse Peterselie fijn gehakt
  • 1 g droge Komijnzaad Poeder
  • 1 g  Rode Paprikapoeder ( of naar smaak meer )
  • 1 g Venkelzaden ( Venkel is goed tegen winderigheid 🙂 )
  • Zout & Peper naar smaak
  • 6 gluten vrije Broodjes
  • sausen naar smaak ( of recepten index Dips & Spreads )
  • naar smaak verschillende Groente voor beleg

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden. Was de kidneybonen en de bruine bonen goed onder lopend water in een zeef en laat goed uitlekken. Vermeng de lijnzaad met de water en laat rusten tot een „gel achtig “ mengsel. Doe nu alle ingrediënten in een kom en meng met je handen goed door elkaar tot een smeuïg samenhangend deeg. De bonen mogen hier en der nog te zien zijn.

Vorm uit de bonen mengsel 6 grote burgers en leg deze op een met bakpapier belegt bakblik. Doe de bakblik in de bakoven en bak de burgers 30 – 35 minuten. Draai de burgers halverwege de baktijd om, daarmee deze rondom gaar worden. Als de Burgers klaar zijn, haal ze uit de bakoven, daarmee deze niet uitdrogen. Nu kan jij de Burger naar believen opmaken of iedereen zelf laten opmaken 😉

Ik zeg, eet smakelijk 😉

Voedingswaarde voor 6 bonen burger zonder broodjes, sausen en beleg : 120.5 C, 15.3 g KH, 32.9 g E, 23.4 g Vet en 31.4 g Vezel 

Voedingswaarde voor 1 bonen burger zonder broodjes, sausen en beleg : 723 C, 91.6 g KH, 5.5 g E, 3.9 g Vet en 5.2 g Vezel 


Kommentare

Schreibe einen Kommentar