MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Yoga, mijn nieuwe verslaving...

Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Yoga, mijn nieuwe verslaving...
Voor ruim een jaar besloot ik YOGA les te nemen en keek naar privelessen aan thuis.

Maar wat is YOGA???

Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India en is afgeleid van het Sanskriet woord "Yuj" en dit woord betekend "verbinding" of "eenheid" . De verbinding tussen lichaam een geest. Hier bij ons in Westen wordt YOGA met "sport" gelijk gezet, die het evenwicht in het menselijk lichaam en systeem herstellen. Maar de oorsprong gaat verder, want met hulp van YOGA leerde de geest in de hindoeïsme, het gevoel en de lichaam te beheersen, om daarmee GOD te bereiken. Bron uit Wiki: Indiakundige Jean Herbert definieert yoga eveneens met twee betekenissen die nauw met elkaar samenhangen. Zijn definitie luidt als volgt:
"yoga is de staat waarin de mens zich onder één juk met het Goddelijke bevindt, dat wil zeggen verbonden met het Goddelijke, zoals dit wordt uitgedrukt in het woord religie.

 Waarom privé les???

Omdat ik een beperking aan mijn rechte onderbeen heb, en niet durfte aan een groep les deel te nemen, omdat ik niet met mijn achterstand eventueel lessen wilde storen...En de lerares kan zich complete op mij instellen met haar les :-) Dus kwam ik bij Yogaflow Brielle terecht, naar dat ik contact had opgenomen met de yoga lerares en eigenaresse Danielle Niesten. Zij kwam bij mij thuis en naar een intake gesprek kon zij een beeld over mij een mijn blessure maken. Zamen besloten wij te kijken, welke YOGA het best bij mij past. Er zijn natuurlijk meerdere vormen van Yoga: Hatha Yoga, Flow Yoga, Yin Yoga en nog meer. Danielle kent haar vak super goed en zij zag snel, dat YIN YOGA het best zou bij mij passen, maar ging zij toch eerst met mij alle vormen van YOGA uitproberen. Helaas kon ik idd bijvoorbeeld de Flow-Yoga niet. Zo hoe de naam het al zegt, loopt de ene houding meteen in de ander over zonder pauze, super leuk en effectief, maar dit ging niet. Ik kon door meen been niet de balans houden of niet vinden, dus moest ik toch kleine pausen maken, om de houding en de balans goed uit te oefenen. Klaar! Flow en Hatha YOGA zijn niks voor mij. Wij gingen de volgende keer YIN YOGA uitoefenen, en YES, dat was de juiste Yoga les voor mij :-) ik was meteen verkocht :-) Dit is een rustige en toch heel diepgaande en effectieve YOGA-vorm. Maar wat mij aan Danielle fascineert, is, dat zij tijdens de houdingen ook uitlegt, waarvoor deze goed zijn en welke spieren aangesproken worden. Ook verteld zij veel over YOGA, wat YOGA alles inhoud. Haar stem en de lessen werken op mij net als meditatie.

Wat geeft mij YOGA?

Het interesseert mij niet, op dit een moderne en nieuw hype is, of niet!!! Ik had eerder al in een van mijn berichten geschreven, hoe belangrijk ik het vind, om voor mij en mijn gezondheid te zorgen. YOGA geeft mij ontspanning fysiek maar ook mentaal. De spieren, die ik tijdens mijn krachttrainingen belast, kunnen op deze wijze weer ontspannen. Ook is mijn geest naar een uur YOGA les complete ZEN en ik voel mij, als kan ik de hele wereld weer tegen aan :-)

Mijn redenen om verder yoga te doen:

  • Ik kan beter ontspannen
  • Mijn balans is beter geworden
  • Ik ben soepeler geworden
  • Ik leer de goede Ademtechniek
  • Ik kom tot mezelf
  • Ik kom tot rust
  • Is voor mij een vorm van meditatie
  • En ik kan het overall uitoefenen
   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer blogposts