MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

New Year - New Intentions of nieuwe Voornemens

Gepubliceerd op door Nora Ergüven
New Year - New Intentions of nieuwe Voornemens

Wie kennt het niet ???? Nieuw jaar en meteen nieuwe voornemens. Luid het bevolkingsonderzoek Hart van Nederland zijn dit: ( link: hier ) de trends.

"Goede voornemens in 2024:

  1. Afvallen: 59%
  2. Meer sporten en/of bewegen: 54%
  3. Meer genieten van het leven: 31%
  4. Meer water drinken: 31%
  5. (Meer) spaargeld opbouwen: 26%
  6. Minder druk maken om dingen, minder stress: 26%
  7. Beter slapen: 25%
  8. enzovoort.....
En in principe zijn dat bijna altijd de zelfde voornemens, die elke jaar herhaald worden, maar helaas zelden behaald worden. Na 3 weken komt een dip, omdat de goede voornemens niet gelukt zijn, Januari is best wel donker, verregent en koud, financieel ziet het ook niet best goed uit, omdat de meest egespaarde geld aan kerst uitgegeven is, het lijkt of alles tegen werkt .... En dan komt bijna  iedereen in een Blue Manday terecht  :-(  :-(  wat de BLUE MANDAY is kan je gerust Google vragen ;-)  Het wordt

"de meest depressieve dag van het jaar"

genoemd. Dus heb jij ook goede voornemens als afvallen, gezonder eten, meer sporten, uitgerust te zijn, beter slapen, positiver in het leven staan en ook nog eens tevreden zijn met jezelf ? ? ? Dat alles is niet zo zwaar als men denkt. Je gaat naar de arts, als je ziek bent, om geholpen te worden. Als je auto kapot is, ga je naar de garage, om jouw auto te laten repareren. Als je ergens heen wilt, tik je het adres in de navigatie, om niet te verdwalen, of ouderwets ga je nog met landkaarten op pad. Voor alles schakelen wij hulp in. Al deze reacties zijn gewoon en normaal in ons dagelijkse leven. Maar waarom dan niet een coach inschakelen, om hulp te vragen, als je niet weet, hoe je best één van je voornemens kan bereiken. Mijn "Love Living Healty Map" laat het zien, dat helaas al deze voornemens NIET alleen werken. Ze zijn met elkaar verbonden.

Hier een voorbeeld: Je kan niet slapen, omdat jij nog overuren moest maken, je ging laat eten. In bed laat je in je hoofd de dag 1000 keer voorbij komen. En dan ook nog de volle maag van het laat eten.... Vervolgens sta je de volgende ochtend net als een zombie op en drink je heel veel koffie op of energie drinks, om helder wakker te zijn voor de dag. Vervolgens heb je je maag al met zoveel vocht gevuld, dat er nauwelijks plek is voor een volwaardige ontbijt, en het wordt een snelle ontbijt, wat minder dan 15 minuten duurt, of zelf nog onderweg naar school / werk of iets dergelijks in de auto of fiets wordt weggewerkt. En voor je het weet heb je binnen no-time een energie dip en drink je de volgende koffie / energie drank of eet je ff snel een "liga tussendoor". Zie jij hier het patroon ? Herken je, waar ik heen wil ? Ik kan het verloop van de dag nog verder voor spelden, maar dat is niet nodig, omdat dit bijna het standaard leven van elke gestresste Nederlander is. Wij zijn het vergeten, om tijd te maken voor het eten, voor bewegen, voor slapen, voor positief denken en zich tevreden te voelen. Alles moet snel en kort. Wij willen het iedereen naar zijn zin  maken en iedereen plezieren en we vergeten onderweg ONSZELF. Dus aarzel niet, om hulp te vragen. Er zijn genoeg coaches in alle richtingen. Wil je meer weten over een gezonde lifestyle met aandacht op gezond eten, dan vul snel de intake HIERPijl-PSD's, 18.000+ gratis PSD-sjablonen van hoge kwaliteit om te downloaden    in :-) ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer blogposts