Bloemkool-Pancake met Vruchten

Ingrediënten

2 porties á 4 pancakes of 4 porties á 2 pancakes ( bij elkaar 8 pancakes )

  • 1 grote Bloemkool zonder stronk en bladen ( ca. 650 g )
  • 40 g Chiazaad + 150 ml Water
  • 80 g Erwten Protein Poeder of Amandelmeel of ander glutenvrij Meel
  • 3 g Wijnsteen Bakpoeder of ander Bakmiddel
  • 12 g Psylliumvezels
  • 1 g Kaneel
  • snufje Zout
  • naar Smaak Erythritol of ander Zoetmiddel ( Dadel Sirup, Agave Stroop,…)
  • Ik deed er niks in, omdat mijn Proteïne Poeder al voor mijn smaak zoet genoeg is 🙂

Beleg naar Smaak en Keuze

  • Aardbeien
  • Blauwe Bessen
  • Kokosrasp
  • Plantaardige Yoghurt als Dressing

BEREIDING

Verwijder van de bloemkool de stronk en de bladen. Snij in kleine roosjes en laat deze dan in een blender tot rijst grote korrels hakken.

Verhit in een pan iets zoutwater en laat de bloemkool korrels gedurende 7- 10 minuten koken. Giet de bloemkool in een vergiet en laat goed uitlekken.

Laat de bloemkool goed afkoelen en druk af en toe met een lepel de vocht eruit.

Vermeng de chia zaad met de water tot een gelei achtig mengsel en zet in de koelkast.

Doe in een kom de meel, de bakpoeder, de kaneel, snufje zout en de psylliumvezels in roer goed door elkaar. Pers de overtollige vocht van de bloemkool met je handen en voeg deze mee in de kom. Voeg ook de chia gelei mee in de kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

Dek de deeg met een keukendoek af en laat op een rustig plekje nog een keer 45 minuten opstijven. Tussen tijdelijk kan jij alvast de beleg voorbereiden. Snij de aardbeien in plakken, was de bessen en dep deze droog.

Verhit de bakoven op 200 graad ( hetelucht oven). Deel de deeg in 8 gelijke delen en vorm er 8 kleine pancakes van. Zet de mini pancakes op een met bakpapier belegd bakblik. Beleg deze met de fruit. Bak nu de pancakes gedurende 40 – 45 minuten in de bakoven.

Let op, dat de pancakes , die al met vrucht belegd zijn, niet verbranden. Kijk tussendoor in de bakoven en haal deze al eerder eruit, als nodig.

Nu kan jij naar honger en naar smaak de heerlijke pancakes met vrucht belegen en iets kokosrasp erover strooien. Als dressing kan jij nog naar smaak iets plantaardige yoghurt met kaneel opkloppen en een heerlijk ontbijt of dessert is klaar  en ik zeg, smullen maar 🙂 🙂 🙂

EET SMAKKELIJK !!!

P. S. : Je kan de pancakes ook met andere ingrediënten belegen, bijvoorbeeld met stroop of met noten pasta besmeren, 

Voedingswaarde voor het geheel met Erwten Protein Poeder en zonder fruit en beleg ( 8 mini pancakes ) :  666 C, 57.4 g KH,  82.1 g E,  14.4 g Vet en 34 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie met Erwten Protein Poeder zonder beleg ( 2 pancakes ) :  167 C, 14.4 g KH, 20.5 g E, 3.6 g Vet en 8.5 g Vezel

FOTO: Voedingswaarde voor 4 pancakes met 50 g Aardbeien, 50 g Bosbessen, 3 g Kokosrasp 50 g Soja yoghurt met 1 g Kaneel: 428 C, 38.4 g KH, 45.2 g E, 11.1 g V en 19.4 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *