Bananabread meets Avocado

INGREDIËNTEN

1 cake = 12 plakken :

  • 2 grote Bananen zonder Schil ( ca. 250 g )
  • 1, 5 Avocados ( ca. 178 g )
  • 120 g pitloze Medjool Dadels
  • 115 g glutenvrij Havermeel
  • 12 g  gebroken Lijnzaad
  • 12 g Kokosrasp
  • 8 g Bakingsoda
  • 13 ml Citroensap
  • Snufje Zout
  • 20 g Poedersuiker

 

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden ( hetelucht ). Schil de bananen en snij in kleine stukken. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal de vruchtvlees met hulp van een eetlepel eruit. Ontpit de dadels.

Doe de bananen, de avocado, de dadels en de havermeel in een krachtige keukenmachine en laat alles tot een egaal deeg vermengen. Voeg nu de lijnzaad, de kokosrasp, bakingsoda, citroensap en de snufje zout erbij en laat de cake deeg nog een keer goed met elkaar mixen. Doe de deeg in een silicone brood bakblik en laat de cake 35 – 45 minuten in de bakoven bakken. ( Ik doe de ingrediënten verdubbelen en maak er meteen 2 cakes van 🙂 😉 , of ik trakteer of doe ik de plakken enkel in alufolie verpakken, dan in een tupper doos in de diepvries bevaren. Zo heb ik altijd iets in huis, als onverwachts iemand op een kopje koffie langs komt 😉 , maar vergeet niet, de baktijd ook te verdubbelen 😉 als jij ook 2 cakes wil bakken )

Als de cake gebakken is, haal de blik uit de oven en laat de cake op een rooster goed afkoelen. Haal de cake uit de blik en strooi er poedersuiker erop.

Nu kan jij de cake in plakken snijden. Ik snij er van 12 plakken ;-), maar jij kan ook minder plakken ervan snijden. Je kan deze cake heerlijk als dessert eten, of als een tussendoor, maar is die ook super lekker als een gewoon ontbijtkoek 😉 Na dat ik deze in plakken heb gesneden, strooi ik er nog  iets poedersuiker erop, maar hoef niet. Ik vind, het oog eet mee 😉

LET OP !!!!! De cake is heel erg smeuïg !!! en niet kruimelig droog, als een normale cake.

 

EET SMAKELIJK!!! 

Voedingswaarde voor 1 cake ( 12 plakken ) : 1547 C, 244.6 g KH, 25.7 g E, 52 g Vet en 17.1 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 portie ( 1 plak ) : 129 C, 20.4 g KH, 2.1 g E, 4.3 g Vet en 1.4 g Vezel 

 

Schreibe einen Kommentar