Banaan-Noten-Granola

INGREDIËNTEN

1 glazen pot = 500g :

  • 2 kleine Bananen ( 180 g )
  • 50 g Ruwe Walnoten of andere ongeraden en ongezouten Noten naar Smaak
  • 80 g Ruwe Pinda’ s of andere ongeraden en ongezouten Noten naar Smaak
  • 250 g Havermout Vlokken
  • 80 g Kokosrasp
  • 30 g gesmolten Kokosolie
  • 40 g Agave Siroop ( of ander Zoetmiddel )
  • 4 g Kaneel Poeder
  • 1 g Vanille Extract
  • snuifje Zout

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 140 graden. Schil de bananen, snij deze in plakken. Hak de noten klein. Doe de bananenplakken met de gesmolten kokosolie en de agave siroop in een kom en pureer tot een glad mengsel.

Voeg de rest van de ingrediënten in het mengsel en kneed tot een plakkerig deeg ( ik deed dit met mijn handen )

Doe de mengsel op een met bakpapier bekleed bakplaat. Verdeel het over de hele bakplaat en druk vast aan tot een dikte van ca. 1 cm. Het hoef niet perfect uit te zien 😉

Doe de bakplaat gedurende 60 minuten in de bakoven. Op de helft van de tijd, naar ca. 30 minuten, draai de mengsel voorzichtig om. Hierbij breekt die iets uit elkaar. ( Dat maakt niet uit, omdat wij de heel grote koek in heel kleine brokken gaan breken ). Als de tijd over is, haal de bakplaat uit de oven en laat heel goed afkoelen. Breek de afgekoelde “koek brokken” in heel kleine stukken tot jij er granola van krijgt.

Doe de granola in een luchtdichte glazen pot. Neem er 3 – 4  EL per portie en vermeng met een plantaardige melk of yoghurt naar smaak. Met Hafermelk, Kokosmelk, Sojamelk, of met Soja Yoghurt, Kokos Yoghurt…..Er zijn geen grenzen voor de fantasie…. Jij kan jouw gronola naar jouw eigen smaak nog met droge vruchten of verse vruchten, met zaden, ect. pimpen 😉

Tip: Jij kan natuurlijk de grote van jouw eigen portie zelf bepalen en met welk melk of yoghurt en all de extra’ s , dus bereken dan afhankelijk ervan de juiste voedingswaarde 😉

Voedingswaarde voor 500 gram: 2802 C, 251.9 g KH, 68.7 g E, 171.8 g Vet en 32.7 g Vezel

Voedingswaarde voor 1 EL = 15 g: 84 C, 7.6 g KH, 2.1 g E, 5.2 g Vet en 1 g Vezel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *