MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Ayurvedisch Ontbijtpapje

Ontbijt
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2  porties:
  • 50 g Gierst Vlokken
  • 15 g ongeraden en ongezouten Noten naar Smaak ( ik naam Walnoten )
  • 1/2 Handje Krenten ( 20 g )
  • 2 g fijn gehakte verse Gember
  • 5 g Kokosolie
  • 100 g Appel met schil zonder klokhuis
  • 2 g Kaneel
  • 300 ml Water

BEREIDING

Hak de noten klei. Schil de Gember en hak deze heel fijn. Was de appel, verwijder de klokhuis en snij in kleine blokjes. Verwarm in een pan de kokosolie en fruit de noten, krenten en gember voor ca. 1 minuut erin. Voeg de appel en de kaneel erbij en roer alles goed door elkaar. Fruit de appel even nog 1 - 2 minuten mee.  Voeg de gerstvlokken ertoe, overgiet het met de water en laat zachtjes pruttelen, tot de vocht is goed opgenomen. Roer af en toe goed door. img-3350-e1500989743403.jpgimg-3352-e1500989780531.jpg Doe de pap in een kom en decoreer eventueel nog met een paar schijfjes appelen. Eet smakelijk :-)   Voedingswaarde voor 2 porties: 476 C, 75.3 g KH, 9.2 g E, 17.7 g Vet en 5.8 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 238 C, 37.8 g KH, 4.6 g E, 8.9 g Vet en 2.9 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten