MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Asperges op Oosterse Wijze

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
img-1539-e1495039102171.jpgimg-1540.jpgimg-1541-1.jpgimg-1492-1.jpg  

INGREDIËNTEN

Voor 4 porties:
  • 12 - 14 Witte schoongemaakte Asperges
Voor de Aziatische of Oosterse Dressing:
  • 2 kleingesneden tenen Knoflook
  • 1 - 2 cm fijngesneden Gember
  • 3 - 5 g verse Koriander fijn gesneden
  • 3 - 5 g verse Peterselie fijn gehakt
  • 1 verse rode Peper of Chili
  • 15 g in ringen gesneden Bosui of Lenteuitjes
  • 50 ml  Tamari of Sojasaus
  • 40 ml Sesamolie
  • 40 ml Water
  • schuitje Citroensap
  • Sesamzaden
  • Nigellazaden ( Zwarte Komijn )

BEREIDING

Snij de knoflook, de gember, de koriander, de peterselie, bosuitjes en de chili heel fijn en geef deze in een kom of glazen pot. Doe de tamari saus, de sesamolie, water en de citroensap erbij en hussel goed door elkaar, zo dat de smaken in elkaar trekken. Snij de einden van de asperges en schil deze goed. Doe deze in een grote pan en vul deze met ruim  water, zodat de asperges in heel geheel onder water staan. Voeg eventueel iets zout erbij. Laat de asperges nu koken. Als de water kookt, laat de pan nog ca. 10 - 15 minuten op de vuur. Let op, dat de asperges niet doorkoken. De tijd hang ervan af, hoe dik de asperges zijn. Dus controleer tussendoor, of de asperges gaar zijn. Als deze nu gaar zijn, water afgieten en de asperges goed laten uitlekken. Nu kan jij de asperges met de dressing opdienen en met sesamzaad en nigella afmaken. Eet smakelijk :-) Voedingswaarde voor een glas dressing : 403 C, 10.2 g KH, 7.2 g E, 38.3 g Vet en 2.5 g Vezels Tip: De dressing is in de koelkast zeker nog 5 - 7 dagen houdbaar in een glazen pot met deksel. Deze dressing is ook heerlijk bij sushi of springrolls of loempia ( Vegane natuurlijk ;-) )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten