MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Ananas-Spinazie-Bowl

Ontbijt
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2  porties:
  • 1 hele Ananas ( 250 g Vruchtvlees )
  • 150 g Babyspinazie
  • 1 Banaan ( in plakken gesneden en over nacht in diepvries bevroren 100 g )
  • 100 ml Kokosmelk ( Alpro )
  • 10 g Chia Zaad
  • Decoratie naar Smaak ( Cacao Nibs, Goji Bessen, Noten, Kokosrasp...)

BEREIDING

Snij de banaan in plakken, doe het in een vrieszakje en laat over nacht in de diepvries. Snij de Ananas de lengte naar door tweeën. Haal het vruchtvlees eruit en snij het in kleine blokjes. bewaar de uitgenomen ananas. Deze gebruiken wij dan als kommetje, om de bowl op te dienen. Was de babyspinazie en laat goed uitlekken. Doe alle ingrediënten ( behalve de decoratie ingrediënten )  in een blender en mix tot een glad en smeuïge mengsel. Giet de helft in de ene ananashelft, en de andere helft giet jij dan in de andere ananashelft. Nu kan jij de ananas bowl naar believen decoreren. Eet smakelijk :-) Voedingswaarde voor 1 portie zonder deco: 152 C, 32.1 g KH, 4.4 g E, 2.1 g Vet en 5.6 g Vezel Tip: Vergeet niet, de voedingswaarde van de deco mee te rekenen. Hoe minder deco, hoe minder de calorieën :-) ;-)  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten