Geroosterde Asperge en Courgette Soep

INGREDIËNTEN

Voor 4 – 6 porties:

  • 500 g Groene Aspergen
  • 1 grote Courgette ( 300 – 400 g )
  • 1 Blokje Groentebouillon
  • 2 EL Olijfolie ( 15 ml )
  • 1 Teen geperste Knoflook ( 4 g )
  • 1 TL Italiaanse Kruiden ( 1 g )
  • Zout & Peper
  • 1500 ml Water
  • Zonnebloempitten ( 5 g )
  • Pompoenpitten ( 5 g )

BEREIDING

Oven op 200 graden opwarmen. De olijfolie, geperste knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper met elkaar goed vermengen en de smaken goed in elkaar laten trekken. Terwijl de einden van de asperge ca. 1 cm afsnijden. Deze zijn mestaal houterig en bitter. De asperen op een bakblik ( met bakpapier bekleed ) naast elkaar legen en met de olijfolie-kruiden dressing met hulp van een bak kwastje goed insmeren en in de bakoven laten grillen. Dit voorgang duurt ongeveer 10 – 15 minuten. Niet te kort, op de asperges mogen hier en deer bruine vlekken ontstaan. Want dat geeft de soep een extra gerookte smaak 🙂 Elke bakoven is anders, dus goed in de gaten houden, dat deze niet te zwart worden en verbranden. In de tussentijd alvast de courgette wassen en in grove blokjes snijden. Als de asperges klaar zijn, iets laten afkoelen. Nu ook de asperges klein snijden, en met de courgette en de groentebouillon en water in een kook pan geven. De water mag net boven de groente komen. Nu de soep ca. 20 – 25 minuten laten pruttelen, en hier naar met een pureer stafje alles goed pureren en eventueel nog met zout en peper afmaken. De soep in kommetjes opdienen, met zonnebloem- en pompoenpitten decoreren. Tast toe en eet smakelijk 🙂

Voedingswaarde voor de hele pan soep: 500 C, 53.9 g KH, 16.5 g E, 24.7 g Vet en 13.5 g Vezel

Tip: als jij vet wil besparen, dan laat de zaden gewoon weg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *