MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Vegan Tofu "Gehaktballetjes"

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 porties van 10 -12 stuk:
  • 1 blokje Tofu naturel ( 250 g )
  • 1 Rode Ui
  • 10 g Platte Peterselie
  • 2 Tenen Knoflook  ( 8 g )
  • 4 g Johannesbroodpitmeel
  • 1 TL Komijn Poeder ( 3 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • Zout & Peper naar smaak

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 180 graden. Pers de overtollige vocht van de Tofu eruit. ( Ik neem meerdere bladen keuken papier en pers de Tofu met de papier tussen mijn handen goed uit ) Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat alles tot een samenhangend mengsel mixen. Als alles goed met elkaar is gemengd, maak je er walnoot grote balletjes en leg deze op een bakblik ( met bakpapier belegd ) en laat eerst 20 minuten bakken en draai de balletjes om en laat nog eens 20 minuten bakken. ( zo werden de balletjes rond om bruin en cross ) . Dus totaal 40 minuten bakken. Haal de balletjes uit de bakoven en serveer met die dips, die jij het liefst lekker vind, of afhankelijk waarmee jij het opdient. Ik had deze met de Chinese Noodle Salad opgediend en had simpel Tamari met Wasabi opgediend, passend bij de Aziatische style. img-2705-e1498497815832.jpgimg-2703-e1498570923590.jpgimg-2704-e1498497829238.jpg Voedingswaarde voor 12 stuk: 456 C, 16.5 g KH, 36 g E, 28.3 g Vet en 2.4 g VezelVoedingswaarde voor 1 stuk: 38 C, 1.4 g KH, 3 g E, 2.4 g Vet en 0.2 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten