Vegan “Egg-Salad”

INGREDIËNTEN

4 – 6 porties

  • 50 g Maiswafels
  • 125 g gekookte Kikkererwten of uit glazen pot
  • 100 ml Unsweeted Sojamelk
  • 20 g Mosterd
  • 2 g verse fijngehakte Bieslook
  • 2 g Kala Namak Kruid
  • Zout &  Zwarte Peper naar smaak

BEREIDING

Doe de mailwafels in een kom en kruimel ze in heel kleine stukken,

           

De kikkererwten naar het koken goed laten uitlekken, net als die uit de glazen pot. Hiernaar in een keukenmachine in grove stukken laten hakken, niet te lang, soms wordt deze humus-achtig, maar juist dat zou het niet.

              

Uit de sojamelk, mosterd, zout & Peper en Kala Namak een dressing maken.

Nu alles in een kom geven en met de fijngesneden bieslook goed vermengen.

                       

De kom in de koelkast zetten en 1 – 2 uur laten rusten. Zo kan de smaak van de dressing goed in de sla intrekken. Jij kan de sla op crackers smeren of met sla bladen een lichte wrap toveren. Eet smakelijk 🙂

 

 

 

Voedingswaarde voor de hele sla : 392 C, 56.2 g KH, 18.6 g E, 7.5 g Vet, 7.5 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *