INGREDIËNTEN
2 porties van 10 -12 stuk:
- 1 blokje Tofu naturel ( 250 g )
- 1 Rode Ui
- 10 g Platte Peterselie
- 2 Tenen Knoflook ( 8 g )
- 4 g Johannesbroodpitmeel
- 1 TL Komijn Poeder ( 3 g )
- 10 ml Olijfolie
- Zout & Peper naar smaak
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Pers de overtollige vocht van de Tofu eruit. ( Ik neem meerdere bladen keuken papier en pers de Tofu met de papier tussen mijn handen goed uit ) Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat alles tot een samenhangend mengsel mixen. Als alles goed met elkaar is gemengd, maak je er walnoot grote balletjes en leg deze op een bakblik ( met bakpapier belegd ) en laat eerst 20 minuten bakken en draai de balletjes om en laat nog eens 20 minuten bakken. ( zo werden de balletjes rond om bruin en cross ) . Dus totaal 40 minuten bakken. Haal de balletjes uit de bakoven en serveer met die dips, die jij het liefst lekker vind, of afhankelijk waarmee jij het opdient. Ik had deze met de
Chinese Noodle Salad opgediend en had simpel Tamari met Wasabi opgediend, passend bij de Aziatische style.
Voedingswaarde voor 12 stuk: 456 C, 16.5 g KH, 36 g E, 28.3 g Vet en 2.4 g
VezelVoedingswaarde voor 1 stuk: 38 C, 1.4 g KH, 3 g E, 2.4 g Vet en 0.2 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *