Sucuk is een MUST-HAVE op elke traditioneel ontbijt. Ik heb deze wel stiekem iets gemist, maar ik wist ook niet, hoe ik deze kon vervangen.... Want zonder de juiste kruiden, heb je echt geen kans, om deze zelf te maken. En helaas :-( is de Sucuk-Kruidenmix nergens te koop :-( Toen ik dit jaar weer op mijn
Detoxvakantie was, heb ik de speciale Sucuk-Kruidenmix bij een kruideneer laten samenstellen. Ik heb meteen 2 kg :-) :-) :-) ervan laten maken en mee naar Nederland gebracht. En dan heb ik iets geëxperimenteerd, tot ik eindelijk dit resultaat heb creëert :-) en wat zal ik zeggen, sinds dien is iedereen, die de Sucuk proeft meteen verkocht :-) Yes, mission wel done !!!
Ingrediënten
ca. 4 Sucuks ( Uit een Sucuk kan men dunne of dikke plakken snijden, dat is heel verschillend, hoe lang je ermee doet, of hoeveel porties het zijn ;-) )
- 1 Blikje Kikkererwten ( 240 g )
- 200 g Maismeel ( fijn )
- 40 ml Olijfolie
- 3 EL ( 150 g ) Tomatenpuree
- 60 g Rode Ui ( heel fijn gehakt / en in olie gebakken )
- 2 Tenen Knoflook ( 12 g )
- 50 g Havermout
- 200 ml heet Water
- Selfmade Sucuk Kruidenmix:
- 10 g Kaneel gemalen
- 10 g Kruidnagel gemalen
- 15 g Komijnpoeder
- 5 g Gemberpoeder
- 5 g Piment
- 15 g Turkse Pulbiber of Pittige Cayenne Pepper
- 5 g Kardamon Gemalen
- 5 g Zout
Bereiding:
Meng in een kom alle kruiden en zet op zij.
Giet de kikkererwten en was deze onder lopend water, en laat goed uitlekken.
Doe kikkererwten in een blender en laat deze goed malen, maar
NIET pureren !!!!
Hak de ui fijn en roerbak het in een pan met olie even kort, tot ze een mooie bruine kleur krijgen.
Doe de olijfolie, de tomatenpuree in een kom en doe alle ingrediënten erbij, inclusieve de Sucuk-Kruidenmix en kneed alles tot een mooi beslag.
Deel de Sucuk beslag in 4 grote porties en vorm een bij een tot een salami/worst. Rol de worst een bij een
EERST in bakpapier en vervolgens in alufolie, net op de fotos.
Als alle worsten goed ingepakt zijn, worden deze nu op damp gegaard. Verhit in een pan een mini laag water en zet een damp zeef erop. Doe de worsten op de zeef. DE WORSTEN/SUCUKS MOGEN
NIET NAT WORDEN !!!
Laat de Sucuks op een laag vuurtje ca. 60 - 80 minuten heel langzaam garen. Als de gaartijd om is, laat de Sucuks afkoelen, haal ze uit de folie/bakpapier en laat op kamer temperatuur even nog goed drogen.
Nu kan je de Sucuk in de koelkast bewaren. De Sucuk smaak koud op brood heerlijk :-) ook op een borrelplank is de sucuk een blikvanger :-) Maar ook in de pan kort in olijfolie gebakken is de sucuk een gedicht op de tong ;-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept: 1909 C, 277.5 KH, 51 E, 67 g Vet, 63.2 g Vezel en 31 g Suikers
Voedigswaarde voor 1 sucuk : 477 C, 69.4 g KH, 12.8 g E, 17 g Vet, 15.8 g Vezels en 7.8 g Suikers
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *