MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Vegan Roomkaas

Dips & Spreads
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
  • Sinds ik Veganist ben geworden, is een ding, wat ik soms heel erg mis, en dat is de KAAS :-( maar naar lange zoeken en uitproberen uit kookboeken en internet pagina's ben ik op de site van Vegetus terecht gekomen, Yes ! This is it :!: :!: :!: Heeeeerlijk, ik voel mij net als een muis in de kaas hemel :-D :-D :-D Want hier staan nog meer kaas recepten :-)  Twee recepten zijn mijn favorieten. Maar het grappige is, dat ik ooit deze kaas tussen al mijn selfmade vegan tapenades en dips had geserveerd op een verjaardag feest met crackers, slug deze kaas net als een bom aan. Iedereen ( dus non-vegans ) was zo van de vegan "kaas" hen en weg. Dat is toch weer een teken, dat wij veganisten lekker kunnen eten :-) ;-) ;-)

INGREDIËNTEN

  • 70 g ongebrande ongezouten Cashew Noten ( over nacht in water ingeweekt )
  • 250 g Neutraal Tofu
  • 1 Teen Knoflook ( 4 g )
  • 1/2 TL Zout
  • 40 ml Azijn
  • 40 ml Water
  • 60 ml gesmolten Kokosolie ( wijkt af van oorspronkelijk recept )
  • 4 g Italiaanse Kruiden ( wijkt af van oorspronkelijk recept )
  • 1 g Zwarte Peper ( wijkt af van oorspronkelijk recept.

BEREIDING

Laat de overtollige vocht van de tofu blokje, ingewikkeld in een thee doekje, goed uitlekken, indien je iets zwaars erop legt. Giet de Cashew Noten af en doe deze met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine. Snij de Tofu in kleine stukken en voeg toe bij de Cashew Noten. Laat alles goed mixen, tot jij een egaal glad mengsel hebt. Bekleed een kom met een groot stuk vershoudfolie en giet de mengsel erin. Maak het mooi glad en dek af met de overstekende vershoudfolie. Zet de kaas in de koelkast en laat het best over nacht opstijven. De volgende dag kan je nu gemakkelijk de kaas uit de kom op een board storten en misschien nog met kruiden decoreren. Eet smakelijk :-)        Voedingswaarde voor de hele kaas: 1281 C, 19.5 g KH, 45.8 g E, 112.7 g Vet en 5.2 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten