INGREDIËNTEN
2 - 4 porties ( als hoofdgerecht is het 2 porties, en als bijgerecht is het 4 porties )
- 400 g Snijbiet ( met heel grote bladen )
- 80 g Ui
- 2 verse Knoflook Teentjes ( 8 g )
- 12 ml Olijfolie
- 20 g gehakte Walnoten
- 75 g Quinoa
- 150 g Water
- Zout & Pepper naar Smaak
- Tauw ( geschikt voor koken )
BEREIDING
Was de snijbiet onder lopend water schoon. Leg 8 grote bladeren apart. Breng in een grote pan water aan de kook en laat de snijbiet bladen hierin gedurende enkele minuten even koken. Haal deze eruit en laat goed uitlekken en afkoelen.
Snij ondertussen de rest van de snijbiet fijn. Snij de stengels apart. Deze gaan eerst in de pan, omdat de groene deel veel sneller gaar is. Snij ook de ui in ringen, hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olijfolie en laat de ui, de stengel van de snijbiet even roerbakken. Voeg naar enkele minuten de knoflook en de groen gedeelte van de snijbiet erbij.
In de tussen tijd kan jij alvast de walnoten klein hakken.
Naar dat de snijbiet iets is geslonken, voeg de walnoten en de quinoa, zout en pepper naar smaak erbij en laat alles even kort roerbakken.
Voeg nu het water erbij, roer alles goed door elkaar. Laat de water heel even koken. Zet de vuur op de laagste stand en laat de water helemaal opnemen. Als alles water is opgenomen, zet de vuur uit en laat het geheel iets afkoelen.
Dep nu de grote bladen van de snijbiet iets droog en verwijder eventueel harde stengels. Neem een blad, vul het met een groot eetlepel vulling, en rol het goed dicht van alle kanten, net een pakketje. Bind de snijbiet pakketje met de touw. Herhaal deze stap met alle 7 andere bladen en zet de pakketjes in een ovenvaste schaal.
Zet nu de ovenschaal in de bakoven en laat de snijbiet gedurende 20 minuten op 180 graad (hetelucht) in de bakoven stomen. Serveer de snijbiet pakketjes warm .
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor 8 snijbiet pakketjes : 677 C, 72.2 g KH, 26.5 g E, 29.1 Vet en 17.5 g Vezel, 16.6 g Suiker
Voedingswaarde voor 1 portie van 2 pakketjes : 85 C, 18.1 g KH, 6.6 g E, 7.3 g Vet en 4.4 g Vezel, 4.2 g suiker
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *