MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Smeerkaas met Kruiden

Dips & Spreads
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

voor een glazen pot ca. 450 g
  • 800 g Soja Kwark zonder Suiker ( ik naam deze :
  • Verse Kruiden naar Smaak
  • Ik naam:
  • 4  tenen versgeperste Knoflook = 12 g
  • 10 g Olijfolie
  • 1 groot Bosui = 30 g
  • 5 g verse Bieslook
  • 5 g verse Dille
  • 10 g verse Blad Peterselie
  • en snufje Zout
  • naar Smaak Zwarte Pepper

BEREIDING

Giet de soja kwark in een kaasdoekje en laat in de koelkast in een afgiet goed uitlekken. Zo maak jij er ouderwets Hangop ervan. Heb jij geen kaasdoekje, dan gebruik gewoon nylon kousjes. Hoe blikdichter de kousje is, desto beter is dit voor de hangop. Hier zie je dan, hoe jij dat kan gebruiken. Helaas ziet het niet zo fijn uit, alles zit onder :-( maar dat hoort ook in een keuken erbij :-) Neem de nylon kousje en span het over een maatbeker of dergelijks, waar de kwark dalijk kan goed uitlekken. Leeg de complete inhoud van de kwark bekers in de kousje. Neem nu de kousje en pers de inhoud tot het einde van de kousje en maak er een knoop in. img-2095-scaled.jpegimg-2097-scaled.jpegimg-2098-scaled.jpegimg-2100-scaled.jpegimg-2101-scaled.jpegimg-2102-scaled.jpegimg-2104-scaled.jpeg Neem een metalen saté prikker of meerdere houten sate prikkers, daarmee deze sterk genoeg is, om de hangop te kunnen dragen. Steek deze aan twee punten door en laat de prikker over de maat beker oversteken. img-2103.jpegimg-2104-scaled.jpegimg-2105-scaled.jpeg Nu kan de hangop probleemlos in de maatbeker uitlekken. Zet de maatbeker in de koelkast en laat het het liefst over nacht in de koelkast uitlekken. Op de foto kan jij zien, hoeveel vocht eruit lekt. Het waren bijna 1/4 Liter. Uit ca. 800 g Kwark blijven maar ca. 450 g Hangop over. img-2106-scaled.jpegimg-2113-scaled.jpegimg-2114-scaled.jpeg De volgende dag kan jij de kruiden klein hakken, de knoflook persen en alles met elkaar in een kom op smaak brengen. Haal nu de hangop uit de koelkast. Giet eerst dat uitgelekt water eruit en ontknoop de nylon kousje. Neem de uitgelekt kwart uit de kousje en voeg het bij de kruiden erbij. img-2107-scaled.jpegimg-2108-scaled.jpeg Meng alles goed met elkaar en proef even de smaak. Als het nog nodig is, kan je nu nog meer of minder zout en pepper kruiden. Doe het in een glazen pot en geniet ervan als smeersel op je brood, of als dip met groentestiks. In de glazen pot is het in de koelkast zeker 1 week goed houdbaar. img-2109-scaled.jpegimg-2110-scaled.jpeg  Eet Smakelijk !!! Voedingswaarde voor de hele smeerkaas : 398 C, 8 KH, 30.7 E, 26.9 g Vet en 2 g Vezel, 1.7 g Suiker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten