INGREDIËNTEN
1 cake = 12 - 15 plakken:
- 250 g Uni Glutenvrij Bakmix ( verkrijgbaar in Biologische of Gezondheits Winkels )
- 20 g Maizena
- 16 g Wijnsteen Bakpoeder ( of gewone Bakpoeder )
- 150 g Erythritol ( of ander Suiker )
- 35 g Maanzaad
- 2 g Vanille Extrakt
- snuifje Zout
- 55 ml Citroensap
- 100 ml gesmolten Kokosolie
- 200 ml Sojamelk Unsweeted ( of ander plantaardig Melk )
Voor de glazuur:
- 75 g Erythritol
- 15 ml Sojamelk Unsweeted ( of ander plantaardig Melk )
- snuifje Vanille Extract
Of voor de liefhebber van Chocoladeglazuur: 100 g gesmolten Vegan Chokolade
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Mix in een kom eerst de droge ingrediënten ( bakmix, maizena, erythritol, maanzaad, vanille extract, zout )
Vermeng in een ander kom de gesmolten kokosolie, sojamelk en de citroensap.
Voeg de droge ingrediënten bij de vloeibare ingrediënten en laat alles goed met elkaar door de mixer vermengen.
Giet de cake beslag in een silicone of ingevet bakvorm ( cake of brood vorm ) en bak de cake gedurende 40 - 45 minuten.
Haal de cake uit de bakoven en laat goed afkoelen. Laat alle ingrediënten voor de glazuur in een pan smelten.
Giet de glazuur over de goed afgekoelde cake en laat nu de glazuur ook goed afkoelen.
Snij nu de cake in plakken. Lekker smullen maar ;-) ;-) ;-)
Voedingswaarde voor de hele cake: 2084 C, 438.8 g KH, 27 g E, 118.3 g Vet en 15.5 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 plak van 15 plakken: 139 C, 29.3 g KH, 1.8 g E, 7.9 g Vet en 1 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *