MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Müsli Koekjes

Gebak Zoet & Hartig Kerstspecial & Feestdagen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

ca. 40 stuks :
  • 200 g Glutenvrij Meel van Schär of ander Glutegnvrij Meel
  • 100 ml Unsweeted Sojamelk ( of ander plantaardig Melk )
  • 120 g gesmolten Kokosolie
  • 80 g Erythritol
  • 4 g Speculaas Kruiden
  • 2 g Vanille Poeder
  • 200 g Glutenvrij Fruit Müsli ( ik naam deze, omdat deze zonder gluten en noten is. Ik kies deze Müsli, omdat deze koekjes voor iemand bestemd waren, die een noten allergie heeft, maar jij kan natuurlijk elk ander Müsli nemen )
  • 50 - 80 g Vegan Chocolade 75 % ( bijvoorbeeld van Vivani ) ( ik had 80 g gesmolten, maar 50 g waren voldoende )

BEREIDING

Kneed uit alle ingrediënten ( behalve de müsli en de chocolade ) een stevig deeg. Voeg nu de müsli erbij en kneed goed door. img-7844.jpgimg-7845.jpgimg-7846.jpgimg-7847.jpg Bekleed een bakblik met bakpapier. Verwarm de bakoven op 175 graden ( hetelucht oven ). Vorm uit de deeg walnoot grote balletjes en druk deze met de handpalmen plat. Zet de koekjes op de bakblik, tot alle deeg is verwerkt. Bak de koekjes gedurende 15 - 20 minuten. img-7848.jpgimg-7854.jpg Hal de bakblik uit de oven en laat de koekjes goed afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie Besprenkel de afgekoelde koekjes nu met zoveel chocolade, hoeveel jij wil. Ik heb heel fijne chocolade sliertjes gedaan, maar jij kan ook de helft met chocolade besmeren ;-) The sky is the limit :-) EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele recept : 3007 C, 363.8 g KH, 31.7 g E, 186.5 g Vet en 24.8 g Vezel Voedingswaarde voor 1 Müsli Koekje van 40 stuks :  75 C, 9.1 g KH, 0.8 g E, 4.7 g Vet en 0.6 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten