Ingrediënten
ca. 40 stuks :
- 200 g Glutenvrij Meel van Schär of ander Glutegnvrij Meel
- 100 ml Unsweeted Sojamelk ( of ander plantaardig Melk )
- 120 g gesmolten Kokosolie
- 80 g Erythritol
- 4 g Speculaas Kruiden
- 2 g Vanille Poeder
- 200 g Glutenvrij Fruit Müsli ( ik naam deze, omdat deze zonder gluten en noten is. Ik kies deze Müsli, omdat deze koekjes voor iemand bestemd waren, die een noten allergie heeft, maar jij kan natuurlijk elk ander Müsli nemen )
- 50 - 80 g Vegan Chocolade 75 % ( bijvoorbeeld van Vivani ) ( ik had 80 g gesmolten, maar 50 g waren voldoende )
BEREIDING
Kneed uit alle ingrediënten ( behalve de müsli en de chocolade ) een stevig deeg. Voeg nu de müsli erbij en kneed goed door.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Verwarm de bakoven op 175 graden ( hetelucht oven ). Vorm uit de deeg walnoot grote balletjes en druk deze met de handpalmen plat. Zet de koekjes op de bakblik, tot alle deeg is verwerkt. Bak de koekjes gedurende 15 - 20 minuten.
Hal de bakblik uit de oven en laat de koekjes goed afkoelen. Smelt de chocolade
au bain-marie
Besprenkel de afgekoelde koekjes nu met zoveel chocolade, hoeveel jij wil. Ik heb heel fijne chocolade sliertjes gedaan, maar jij kan ook de helft met chocolade besmeren ;-) The sky is the limit :-)
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele recept : 3007 C, 363.8 g KH, 31.7 g E, 186.5 g Vet en 24.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 Müsli Koekje van 40 stuks : 75 C, 9.1 g KH, 0.8 g E, 4.7 g Vet en 0.6 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *