MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Gevulde Asian Wraps

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

4 porties als bijgerecht of 2 porties als hoofdgerecht
  • 8 grote Chinese Kool Bladen ( ca. 300 g )
  • 100 g Wilde Rijst
  • 1 Rode Ui ( 100 g )
  • 10 ml Olijfolie
  • Shiitake Paddestoelen  ( 70 g )
  • 400 g Spinazie
  • 2  Tenen Knoflook ( 6 g )
  • 30 ml Tamari of Soja Saus
  • 100 g Tauge
  • 2 stuk Radijs ( ca. 40 g )
  • 1 g Chili Peper
  • 1 g Gemberpoeder
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 2 - 3 g Sesamzaad ter deco

BEREIDING

Verhit in een pan water met zout en blancheer de kool bladen heel kort erin. Laat in een vergiet goed uitlekken. Kook in een ander pan zout water. Voeg de wilde rijst erin en laat deze 40 - 50 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Als de rijst klaar is, giet deze af en zet opzij. cvuqgeuarp26hinpxokyw.jpggepkgivmqcilzisfrnsq.jpgyw6on3bbt7o3pjadlzwpqg-e1559559234603.jpg In de tussentijd kunnen wij de groente vulling voorbereiden. Snij de ui in 2 helften en snij deze in fijne plakken. Snij de shiitake paddestoelen iets kleiner. Snij de knoflook in heel fijne blokjes. fullsizeoutput-348c.jpegfullsizeoutput-348b.jpegpevynmpxsxwgbqges2dg3w-e1559559146476.jpg Verwarm in een pan de olijfolie en roerbak de ui erin, naar 2 - 3 minuten voeg de shiitake, de Tamari, de kruiden en de knoflook erbij en roerbak deze kort mee. Voeg nu de spinazie toe en laat even slinken. Voeg als laats de tauge erbij en laat het geheel met een deksel erop 8 - 10 minuten op een zacht vuurtje koken. apklehmqscdezjtj63oga-e1559559207909.jpgxyss9sbxsgcnx00jjd8i5q-e1559559188720.jpgg0ia0pxyqvuonzn0n1cymw-e1559559169644.jpgfullsizeoutput-348e.jpegfullsizeoutput-348f.jpegfullsizeoutput-348d.jpeg Nu kan jij de kool bladen vullen. Doe er eerst iets rijst erop, dan de groente vulling en rol ze vorsichtig op. Herhaal deze stapje, tot alle 8 bladen klaar zijn als wraps. f54fhi6yqaa0ypowz8tcog-e1559573303222.jpgyc0hzugytjogbvdosgw7vg-e1559573321413.jpg71ix0p7wrw2pitpfukeorq-e1559573341178.jpg Snij de radijs in fijne plakken. Decoreer de wraps met de radijs schijfjes en de sesamzaad en dien of  warm of koud of. fullsizeoutput-3492.jpegfullsizeoutput-3495.jpegfullsizeoutput-3493-e1559652530147.jpeg EET SMAKKELIJK !!! Voedingswaarde voor de hele gerecht ( 8 kool wraps ) :  719 C, 100 g KH,  39.2 g E,  15.9 g Vet en 11.8 g Vezel Voedingswaarde voor 1 kool wrap :  90 C, 12.5 g KH, 4.9 g E, 2 g Vet en 1.5 g Vezel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten