Ingrediënten
4 porties als bijgerecht of 2 porties als hoofdgerecht
- 8 grote Chinese Kool Bladen ( ca. 300 g )
- 100 g Wilde Rijst
- 1 Rode Ui ( 100 g )
- 10 ml Olijfolie
- Shiitake Paddestoelen ( 70 g )
- 400 g Spinazie
- 2 Tenen Knoflook ( 6 g )
- 30 ml Tamari of Soja Saus
- 100 g Tauge
- 2 stuk Radijs ( ca. 40 g )
- 1 g Chili Peper
- 1 g Gemberpoeder
- Zout & Peper naar Smaak
- 2 - 3 g Sesamzaad ter deco
BEREIDING
Verhit in een pan water met zout en blancheer de kool bladen heel kort erin. Laat in een vergiet goed uitlekken.
Kook in een ander pan zout water. Voeg de wilde rijst erin en laat deze 40 - 50 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Als de rijst klaar is, giet deze af en zet opzij.
In de tussentijd kunnen wij de groente vulling voorbereiden. Snij de ui in 2 helften en snij deze in fijne plakken. Snij de shiitake paddestoelen iets kleiner. Snij de knoflook in heel fijne blokjes.
Verwarm in een pan de olijfolie en roerbak de ui erin, naar 2 - 3 minuten voeg de shiitake, de Tamari, de kruiden en de knoflook erbij en roerbak deze kort mee. Voeg nu de spinazie toe en laat even slinken. Voeg als laats de tauge erbij en laat het geheel met een deksel erop 8 - 10 minuten op een zacht vuurtje koken.
Nu kan jij de kool bladen vullen. Doe er eerst iets rijst erop, dan de groente vulling en rol ze vorsichtig op. Herhaal deze stapje, tot alle 8 bladen klaar zijn als wraps.
Snij de radijs in fijne plakken. Decoreer de wraps met de radijs schijfjes en de sesamzaad en dien of warm of koud of.
EET SMAKKELIJK !!!
Voedingswaarde voor de hele gerecht ( 8 kool wraps ) : 719 C, 100 g KH, 39.2 g E, 15.9 g Vet en 11.8 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 kool wrap : 90 C, 12.5 g KH, 4.9 g E, 2 g Vet en 1.5 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *