INGREDIËNTEN
6 Porties :
- 400 g Soja Yoghurt zonder suiker ( Kwark alternative )
- 10 g Havermout Vlokken
- 10 g Kokosrasp
- 10 g Konjakwortel
- 3 g Koek Kruiden
- 1 g Vanille Extract
- ( voor meer zoete smaak 50 ml of meer Honing of Agave siroop, bepaal jouw eigen smaak, omdat ik zelf alles bijna suiker vrij of weinig suiker eet )
- 100 g Bramen
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden en bekleed een ovenschaal met bakpapier. Mijn ovenschaal is 10 x 16 cm. Doe alle ingrediënten in een goede sterke keukenmachine en laat goed mixen. Door de konjac wortel wordt het een heel vaste plakkerige mengsel. Meng de bramen er door, maar niet meer mixen !!! Schep de mengsel in de ovenschaal en strijk de overvlakte mooi glad. Bak de cake nu 30 minuten in de bakoven. Als de cake klaar is, laat deze goed afkoelen. Snij de cake in zoveel porties als jij wil. Ik snij de cake in 6 stukken en serveer per portie nog met extra bramen, of ander fruit.
[caption id="attachment_3846" align="aligncenter" width="188"]
Kwark Cake[/caption]
Voedingswaarde voor de hele cake: 348 C, 19.5 g KH, 19.8 g E, 17.1 g Vet en 16.1 g Vezel
Tip: Deze dessert kan jij ook als ontbijt cake eten, omdat deze super licht maar voedzaam is. Ik deel het soms in 2 grote stukken. De ene helft eet ik de ene ochtend als ontbijt en de andere helft de volgende ochtend :-)
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *