KONJAC WORTEL:

KONJAC heeft niks te maken met alcohol šŸ˜‰ De KONJAC WORTELĀ is een zetmeelhoudende wortelknol en wordt in China en Japan gekweekt. Uit de wortel wordt meel gemaakt, om hiervan ā€œshritakiā€- noedels te maken bijvoorbeeld. Het meel of extract van deze wortel wordt in de Aziatische en Oosterse landen dagelijks in de keuken maar ook in de traditionele geneeskunde gebruikt. Konjac bevat gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezel. Het meel hiervan is een goede vegan alternatief voor gelatine, om pudding, roomijs of snoepgoed te maken. Ook wordt konjac naar gezegd, dat het bij afslanken kan helpen, omdat konjac rijk aan glucomannan is. Deze stof kan heel veel vocht opnemen en helpt hiermee je maag te vullen de verzadigingsgevoel te vergroten.

Volgens talloze gezondheidsexperts en dieetgoeroes heeft konjakwortel zowel een afslankende als een heilzame werking. Hoewel er niet of nauwelijks bewijs te vinden is voor deze claims, wordt konjak onder meer de volgende eigenschappen toegedicht. Hier een snelle samenvatting van salusi.nl

  • Calorievrije vezel die helpt bij het verwijderen van vet van de karteldarmwand
  • Helpt op milde wijze bij het schoonmaken (detoxificeren) van de ingewanden
  • Komt ten goede aan de darmbekleding en darmflora
  • Verlicht constipatie (lees: werkt laxerend)
  • Zorgt ervoor dat de vulling van maag en darmen toeneemt, waardoor een vol gevoel ontstaat en de eetlust wordt geremd
  • Verlaagt het totale cholesterol
  • Helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel
  • Verbetert de energie, stemming & concentratie

Omdat ik natuurlijk geen expert ben en alle infos uit meerdere internet pagina in elkaar plak, vind jij hier nog meer uitleg.

 

 

Schreibe einen Kommentar