INGREDIËNTEN
2 tot 4 porties ( als bijgerecht 4 porties, als hoofdgerecht 2 porties ) :
- 500 g Spruiten ( zonder stronk, al verschoont )
- 12 ml Olijfolie
- 1 rode Ui ( 80 g )
- 40 g Pijnboompitten
- 30 g gedroogde Goji Bessen
- 15 g Edelgistvlokken
- 2 g Kaneel Poeder
- Zout & Peper
- 30 g Aalbessen / Rode Bessen
BEREIDING
Verwijder de stronk en de buitenste blaadjes van de spruiten en snij de spruiten door de helft en deze weer heel fijn.
Schil de ui en snij fijn. Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de ui paar minuten erin. Voeg nu de pijnboompitten en de goji bessen bij en roerbak alles, tot de pijnboompitten een mooie licht bruine kleur krijgen.
Nu kunnen de fijngesneden spruiten, de kaneel poeder, zout en peper erbij. Roer alles goed met elkaar. Zet de deksel op de pan en de vuurtje op een laag pitje. Lat de spruiten 10 - 12 minuten op de laag pitje garen.
Als de spruiten bijt gaar zijn, voeg ik nog de edelgistvlokken erbij , roer ik alles nog een keer goed door elkaar en dien ik op en maak het af met aalbessen als decoratie.
Dit gerecht is natuurlijk een heerlijk blikvang met een Kerstdiner, maar ook zonder feest is dit gerecht een gedicht op de tong, vooral voor die, die niet echt van spruiten houden ;-)
EET SMAKELIJK!!!
Voedingswaarde voor de hele gerecht : 701 C, 54.3 g KH, 38 g E, 38.9 g Vet en 23.6 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie van 4 : 175 C, 13.6 g KH, 9.5 g E, 9.7 g Vet en 5.9 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *