MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Spruiten met Pijnboompitten & Gojibessen

Hoofdgerechten / Bijgerechten Kerstspecial & Feestdagen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

2 tot 4 porties ( als bijgerecht 4 porties, als hoofdgerecht 2 porties ) :
  • 500 g Spruiten ( zonder stronk, al verschoont )
  • 12 ml Olijfolie
  • 1 rode Ui (  80 g )                                                         
  • 40 g Pijnboompitten
  • 30 g gedroogde Goji Bessen
  • 15 g Edelgistvlokken
  • 2 g Kaneel Poeder
  • Zout & Peper
  • 30 g Aalbessen / Rode Bessen

BEREIDING

Verwijder de stronk en de buitenste blaadjes van de spruiten en snij de spruiten door de helft en deze weer heel fijn. Schil de ui en snij fijn. Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de ui paar minuten erin. Voeg nu de pijnboompitten en de goji bessen bij en roerbak alles, tot de pijnboompitten een mooie licht bruine kleur krijgen. img-7882-e1544441092383.jpgimg-7883-e1544441172657.jpgimg-7884-e1544441046933.jpgimg-7885-e1544441072207.jpg Nu kunnen de fijngesneden spruiten, de kaneel poeder, zout en peper erbij. Roer alles goed met elkaar. Zet de deksel op de pan en de vuurtje op een laag pitje. Lat de spruiten 10 - 12 minuten op de laag pitje garen. img-7886-e1544441112152.jpgimg-7887-e1544441147582.jpgimg-7888-e1544441202236.jpg Als de spruiten bijt gaar zijn, voeg ik nog de edelgistvlokken erbij , roer ik alles nog een keer goed door elkaar en dien ik op en maak het af met aalbessen als decoratie. img-7889-e1544441232567.jpgimg-7890-e1544441250879.jpgimg-7892.jpg Dit gerecht is natuurlijk een heerlijk blikvang met een Kerstdiner, maar ook zonder feest is dit gerecht een gedicht op de tong, vooral voor die, die niet echt van spruiten houden ;-) EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor de hele gerecht : 701 C, 54.3 g KH, 38 g E, 38.9 g Vet en 23.6 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie van 4 : 175 C, 13.6 g KH, 9.5 g E, 9.7 g Vet en 5.9 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten