MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Gebraden Koolrabi met Tofu

Hoofdgerechten / Bijgerechten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

Ingrediënten

2 porties:
  • 1 grote Koolrabi ( ca. 280 g )
  • 1 Rode Ui ( 80 g )
  • 130 g Tofu
  • 10 ml Olijfolie
  • Zout & Peper naar Smaak
  • 2 g Komijn Poeder
  • 2 g Knoflook Poeder
  • 3 g Kurkuma Poeder
  • ( eventueel 10 g Kokosmeel, als het gerecht te vochtig is )

BEREIDING

Schil de koolrabi en snij in grotere stukken net als een aardappel. Snij de Tofu in heel fijne mini blokjes. Snij de ui in  fijne 1/4 ringen. Verhit in een pan de olijfolie en roerbak de Tofu goed door.  Als de Tofu goed knapperig is, voeg de koolrabi, de ui en de kruiden toe en roer goed door. Zet de deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje gedurende 10 - 15 minuten bakken. ( Als de koolrabi roerbak te vochtig is geworden, voeg er 1 EL kokosmeel erbij, dit trekt de vocht, zo dat de koolrabi weer knapperig wordt. ) ( Ik heb toevallig een paarse koolrabi gehad, dat is voor dit gerecht niet noodzakelijk :-) :-) gaat ook prima met een gewone :-) )   img-2941.jpgimg-2942.jpgimg-2944.jpgimg-2945.jpgimg-2947.jpgimg-2949.jpg Als de koolrabi klaar is, dien het warm op borden. Dit gerecht is een goede vervanger voor aardappel bijgerechten ;-) img-2951.jpgimg-2952.jpg Voedingswaarde: 381 C, 31.5 g KH, 24 g E, 19.8 g Vet en 11.9 g Vezel Voedingswaarde voor 1 portie: 191 C, 15.8 g KH, 12 g E, 9.9 g Vet en 6 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten