Ingrediënten
2 porties:
- 1 grote Koolrabi ( ca. 280 g )
- 1 Rode Ui ( 80 g )
- 130 g Tofu
- 10 ml Olijfolie
- Zout & Peper naar Smaak
- 2 g Komijn Poeder
- 2 g Knoflook Poeder
- 3 g Kurkuma Poeder
- ( eventueel 10 g Kokosmeel, als het gerecht te vochtig is )
BEREIDING
Schil de koolrabi en snij in grotere stukken net als een aardappel. Snij de Tofu in heel fijne mini blokjes. Snij de ui in fijne 1/4 ringen. Verhit in een pan de olijfolie en roerbak de Tofu goed door. Als de Tofu goed knapperig is, voeg de koolrabi, de ui en de kruiden toe en roer goed door. Zet de deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje gedurende 10 - 15 minuten bakken. ( Als de koolrabi roerbak te vochtig is geworden, voeg er 1 EL kokosmeel erbij, dit trekt de vocht, zo dat de koolrabi weer knapperig wordt. )
( Ik heb toevallig een paarse koolrabi gehad, dat is voor dit gerecht niet noodzakelijk :-) :-) gaat ook prima met een gewone :-) )
Als de koolrabi klaar is, dien het warm op borden. Dit gerecht is een goede vervanger voor aardappel bijgerechten ;-)
Voedingswaarde: 381 C, 31.5 g KH, 24 g E, 19.8 g Vet en 11.9 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 191 C, 15.8 g KH, 12 g E, 9.9 g Vet en 6 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *