MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Frambozen Marmelade

Desserts
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image
Net als Aardbeien zijn Frambozen heel erg gezond, omdat Frambozen ook veel Vitaminen en Mineralen bevatten. Frambozen zijn ook antioxidanten. Ook naar dat ik meerdere websites doorgelezen heb, vond ik deze van de duidelijkste uitleg van alle andere websites, hoeveel voordelen deze super vrucht toch heeft :-) ;-) :!: :!: Deze saus is heerlijk, om dessert ermee te decoreren :-), maar ook kan jij deze met iets fantasie omtoveren in een salade dressing ( voeg bijvoorbeeld olijfolie, balsamico, zout & peper, iets knoflookpoeder en klaar is een smaak explosie :-) )

INGREDIËNTEN

voor een klein glazen pot:

BEREIDING

Was de frambozen, laat deze in een pan met de agave siroop op een laag vuurtje langzaam pruttelen. Naar 5 - 10 minuten word uit de mengsel een saus. Nu voeg je de Johannesbroodpitmeel ertoe en roer goed door. Laat even nog ca. 1 - 2 minuten mee pruttelen en zet de vuur uit en laat de saus nu even iets rusten. Als de saus iets is afgekoeld, kan jij deze in een glazen pot vullen. Doe de deksel erop en verwar in de koelkast. Deze saus is 5 - 7 dagen in de koelkast houdbaar. Voedingswaarde voor ca. 250 g : 229 C, 54.6 g KH, 2.9 g E, 1.7 g Vet en 13.4 g Vezel Tip: Als je niet van pitten houd in een saus, dan kan jij de mengsel  en door een zeef passeren voor dat jij de bindmiddel toevoegt.  Zo blijven de pitjes van de framboos in de zeef. Voeg nu de bindmiddel eraan toe en laat nog enkele minuten pruttelen. Dan net als boven doorgaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten