INGREDIËNTEN
2 porties:
- 1 Flespompoen ( ca. 900 - 1000 g )
- 300 g Cavolo Nero ( Palm / Zwarte Kool ) of kleingehakt Boerekool
- 1 grote Rode Ui ( 100 g )
- 2 Teenjes Knoflook ( 10 g )
- 10 ml Olijfolie
- Zout & Peper naar Smaak
- 1 g Anijs zaad
- 1 g gemalen Koriander
- 1 g gemalen Kardomon
- 1 g gemalen Komijn
- 100 ml Water
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Was de pompoen, snij het de lengde naar in 2 helften. Verwijder de pitten en ontdoe de pompoen van alle zaden. ( ik gooi niks weg, dus de pitten doe ik heerlijk roasten, en uit het vruchtvlees van de pompoen maak ik soep ;-) ) Leg de pompoen helften in een bakblik en laat deze 25 minuten op 180 graden bakken.
In de tussentijd kan jij de vulling voorbereiden. Snij de kool in dunne strepen en was deze goed uit. Laat de kool goed uitlekken.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui erin.
Voeg naar paar minuten de kleingehakt knoflook erbij. Roer alles goed door elkaar, roerbak nog en kleine minuut en voeg nu de Cavolo Nero erbij. Voeg de kruiden erbij en roer alles goed door elkaar. Roerbak het geheel 2 - 3 minuten en roer af en toe.
Voeg nu het water erbij, zet de deksel erop en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes op een klein vuurtje koken.
Als de vulling klaar is, laat het heel kort afkoelen. Zo kan jij makkelijker de flespompoen met de vulling vullen. Doe de gevulde flespompoen nog een keer in de bakoven en laat nog een keer 10 - 15 minuten op 180 graden overvakken.
Voedingswaarde voor 2 porties: 658 C, 121.5 g KH, 23.9 g E, 14.1 g Vet en 23.2 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 329 C, 60,8 g KH, 12 g E, 7.1 g Vet en 11.6 g Vezel
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *