MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Cranberry Chutney ( Saus )

Dips & Spreads Kerstspecial & Feestdagen
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Scroll naar recept
main-image

INGREDIËNTEN

1 Glazen pot van ca. 575 g  :
  • 150 g Verse Cranberries
  • 100 g gedroogde Cranberry's
  • 1/2 Appel ( ca. 80 g )  - Ik naam een Granny met Schil voor de zure Smaak ;-) maar kan ook een ander Appel naar Smaak                                                         
  • 1 kleine Rode Ui ( 35 g ) fijn gesneden
  • 10 g verse Gember fijngesneden
  • 1 g Kaneel Poeder
  • 200 g Water

BEREIDING

Schil de ui en snij fijn. Was de appel en snij in heel kleine blokjes. Schil de gember en snij deze ook heel fijn. Fruit in een pan de ui zonder toevoegingen. Als die iets glazig is geworden, voeg de appel blokjes en de verse cranberry's met de gember en roer goed door. Laat het geheel op een middel matig vuurtje opkoken en roer af en toe goed door. Voeg nu de droge cranberry's , de kaneel en de water erbij, roer goed door en laat even alles opkoken. img-7675-e1543329741533.jpgimg-7691-e1543329670680.jpg Alle het geheel kookt, zet de vuurtje op een laag pitje en laat het geheel langzaam pruttelen, tot de saus een heel dikke , plakkerige saus / chutney wordt. Laat het iets afkoelen en dien het op met een heerlijk gerechtje, of doe het in een glazen pot, om voor later te gebruiken en bewaren. P.S : Meestaal gebruik ik deze chutney met bijzondere aangelegenheden net als Kerst of een special diner ;-) EET SMAKELIJK!!!  Voedingswaarde voor de hele Chutney ( 575 g ) : 776 C, 162.7 g KH, 5.9 g E, 3.2 g Vet en 7.5 g Vezel Voedingswaarde voor 1 goed gevuld EL ( 40 g ) : 54 C, 11.3 g KH, 0.4 g E, 0.2 g Vet en 0.5 g Vezel  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer recepten