INGREDIËNTEN
2 Porties
- 1 klein Bloemkool ( 370 g )
- 1 Middelgrote ( 80 g ) Rode Ui
- 250 g Gepasseerde Tomaten uit Glazen Pot
- Zout & Peper
- 2 EL (15 ml ) Olijfolie
- 1 TL Gemberpoeder
- 1 TL ( 2 g ) pittige Currypoeder
- 1 TL ( 2 g ) hete Cayenne Peper
BEREIDING
Verwarm de oven op 180 graden ( hete lucht ). Maak de bloemkool schoon en snij deze in mond gerechte roosjes. Snij de ui in kleine blokjes en fruit deze in de olijfolie. Voeg de kruiden en de gepasseerde tomaten erbij en roer goed door elkaar. Nu voeg jij de bloemkoolroosjes ook erbij en roert deze heel goed door, zodat de bloemkool overal met de saus bedekt is. Schep de mengsel in een ovenschaal en bak deze bedekt met deksel of alufolie 15 minuten af. Met een lekker groene salade ( rucola, babyspinazie, veldsla ) opdienen :-)
Voedingswaarde voor het hele recept: 329 C, 41.2g KH, 12.5 g E, 15.8 g Vet en 14g Vezels
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *