INGREDIËNTEN
2 porties:
- 1 Grote Rode Appel ( zonder klokhuis ca. 150 g )
- 35 Pecan Noten ( ongezouten en ongebrand )
- 2 Grote Medjool Dadels ( ca. 70 g )
- 15 g Pompoenpitten
- 5 g Chiazaad
- 3 g Kaneel
- 25 g Agave Siroop ( of ander Zoetmiddel )
BEREIDING
Verwarm de bakoven op 180 graden. Was de appel en verwijder de klokhuis en snij in middelgrote blokjes. Doe in een pan een klein laagje water in en fruit zachtjes de appel hierin. Mag niet te lang, de appelblokjes moeten nog een bite hebben.
In de tussentijd kan jij de crumble voorbereiden. Hiervoor doe je alle ingrediënten, behalve de kaneel, in een kleine keukenmachine en laat goed met elkaar vermengen.
Giet de overtollige water van de appels. Doe de appelblokjes in een ovenschaal en doe de kaneel erop.
Doe de crumble mengsel op de appelblokjes
en bak de apple crumble voor ongeveer 10 - 15 minuten. Haal de crumble uit de bakoven en laat iets afkoelen. Ik eet deze ook heel graag zondags als ontbijt, omdat ik geen haast heb en de tijd voor een warme ontbijt neem. Of ik bereid het een dag van te voren, als ik het als ontbijt wil eten ;-) want koud, of warm, smaakt toch verrukkelijk ;-)
Voedingswaarde: 701 C, 102.2 g KH, 9.7 g E, 33.8 g Vet en 13.4 g Vezel
Voedingswaarde voor 1 portie: 351 C, 51.1 g KH, 4.9 g E, 16.9 g Vet en 6.7 g Vezel
Tip: Ik dien de apple crumble nog op met soja yoghurt gemengd met iets citroensap en iets extra kaneel. Dat is maar smullen :-)
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *