Rabarber-Compote

Het is weer heerlijk rabarber tijd. Er zijn zo veel recepten, om ermee te bakken, maar een van de snelste toetje is de compote. Die is super easy en snel klaar 🙂

Maar hier even iets over de rabarber, want wat veel mensen niet weten, is rabarber GEEN fruit maar groente. Rabarber heeft heel veel magnesium, kalium, wat calcium, B-vitamines en vitamine C en K. Ook is rabarber een goede bron van vezels. Ook heeft rabarber een onstekkingsremmende werking door de stof amou-emodine. In de Chinese geneeskunde wordt rabarber daarom zelfs als natuurmedicijn voorgeschreven. Ook blijkt uit onderzoek dat rabarber de aanmaak van macofagen stimuleert, stoffen die belangrijk zijn voor ons immuunsysteem. En natuurlijk is een super voordeel van rabarber, dat deze Weinig calorieën heeft 🙂  Super weinig calorieën en natuurlijk bijna geen vet 🙂 🙂

INGREDIËNTEN

2 – 4 porties:

  • 500 g Rabarber
  • 40 g Erythritol-Suiker of ander Suiker (Rietsuiker, Kokos-Blossemsuiker)
  • stuitje Citroensap
  • 1 TL ( 3 g ) Kaneel
  • 1 TL  ( 2 g ) Vanille-Extract
  • 1 Kruidnagel

BEREIDING

Mak de rabarber schon, als die nog bladeren heeft verwijder deze. Was de stengel goed af en snij deze in  kleine stukken. De rabarber hoef niet geschild te worden, eventuele stugge draden trek je er gewoon vanaf. Doe de stukjes in een pannetje met een klein bodempje water en 3 EL Erythritol. Echt maar een bodempje, want anders word het rabarber soep 🙂 🙂 Voeg een klein schuitje citroensap toe en kruid met de kaneel en de kruidnagel ( kan ook weggelaten worden ).

Breng nu de rabarber even kort aan de kook en laat hiernaar de pannetje of laag vuur zachtjes 10 – 15 minuutjes pruttelen. En klaar is de compote. Deze is afgedekt in de koelkast tot 4 dagen houdbaar.

Je kan het nog met extra aardbeien opdienen, of met plantaardige slagroom, of met sojayoghurt. Pimp jouw compote zo, hoe jij het liefst wil eten…. Enjoy !

Voedingswaarde: 105 C, 66 g KH, 5 g E, 1.6 g Vet en 10 g Vezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *