Nep-Nutella

INGREDIΓ‹NTEN

1 klein glazen pot = ca. 20 porties ( als jij niet meteen de hele glas uitlepelt πŸ˜‰ )

  • 1 Blik Bruine Bonen of Zwarte Bonen uitgelekt ( 260 g )
  • 3 EL ( 25 g) Raw Cacao
  • 45 g Kokosolie
  • 40 g Honing of Agave stroop
  • Water naar behoefde

BEREIDING

Zwarte bonen goed afwassen en goed later uitlekken. Hiernaar alle ingrediΓ«nten, behalve water, in een blender met elkaar goed mixen, zo dat niks meer van de bonen te zien is. Naar believen water toe voegen. Als jij meer van vaste Nutella houdt, dan minder water gebruiken, en anders om. In een glazen pot vullen en in de koelkast bewaren. Deze is 8-10 dagen houdbaar in de koelkast. Smullen maar πŸ™‚ Ik kan deze in een keer zo uit lepelen πŸ™‚ πŸ™‚

Voedingswaarde voor een hele pot ( ca. 300 g ) : 869 C, 72.6 g KH, 24.2 g E, 49.5 g Vet en 32 g Vezel

Voedingswaarde voor ca. 10 g : 29 C, 2.4 g KH, 0.8 g E, 1.2 g Vet en 1.1 g Vezel

Tip:Β Deze nutella smaakt nauwelijks zoet, omdat dit de standart recept is, dus doe meer honing of agavestroop of ander zoetstof erin, ook kan jij tijdens het mixen noten naar smaak toevoegen, of kokosraspen, dus ook hier kan jij eindeloos naar jouw eigen behoefde en smaken variΓ«ren πŸ™‚ πŸ˜‰ Ik pimp mein nutella altijd achteraf, want zo kan ik deze iedere keer weer opnieuw Β verschillend naar mijn smaak behoefte opmaken πŸ™‚ πŸ™‚ Β I love it !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *