MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

KALA NAMAK:

Ingrediënten
Gepubliceerd op door Nora Ergüven
main-image
Kala Namak of Indian Black Salt is puur en ongeraffineerd zwart zout met een unieke, zwavelachtige smaak die wat weg heeft van gekookte eieren. Het zout is onmisbaar in de Indiase keuken. Kala Namak wordt gewonnen uit eeuwenoude groeven aan de voet van de Himalaya in India. Dit zijn de grote brokken van ca. 100g-150g per stuk. Dit zwarte zout krijgt een bruin-roze kleur wanneer je het fijnmaalt. Dit is traditioneel en onbewerkt zout voor een pure, ongeëvenaarde smaak. TOEPASSINGEN VAN KALA NAMAK • In Indiase gerechten zoals Chaats (Indiase groenten- en fruitsalades) en chutneys. • Geeft een bijzondere smaak aan groenten en vis. • Ter vervanging van gewoon tafelzout. • Voor veganisten vervangt Kala Namak de smaak van eieren.
Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer encyclopedieen