Chlorella

Wat is Chlorella?

Chlorella is een zoetwateralge. De naam chlorella is afkomstig van het Griekse ‘chloros’, dat ‘groen’ betekent, en het Latijnse achtervoegsel ‘ella’, dat ‘klein’ betekent. Chlorella wordt verwerkt tot een poeder, die in smoothies of yoghurt toegevoegd kunnen worden. Chlorella heeft de term “superfood”, omdat Chlorella rijk is aan chlorofyl, het bevat meer chlorofyl ( bladkleurstof van planten )  dan enige andere plant ter wereld.

Waroom heeft Chlorella de term “superfood” ?

Chlorella :

  •  bevat een hoog gehalte aan proteïne
  • bevat essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, vitaminen en mineralen
  • bevat spoorelementen en omega 3-vetzuren
  • is rijk aan chlorofyl, een natuurlijke reinigende stof die helpt om de darmen te reinigen, het bloed te zuiveren en die het lichaam in staat stelt om zuurstof efficiënter op te nemen. Ook helpt chlorofyl bij het verwijderen van giftige stoffen zoals schimmels en verdelgingsmiddelen. Bovendien bevat chlorofyl magnesium, dat de hersenen en het zenuwstelsel stimuleert en beschermt tegen het opslaan van giftige stoffen in het centrale zenuwstelsel
  • heeft een vezelachtige mucopolysacharide membraanwand die giftige stoffen aan de chlorella bindt maar gezonde voedingsstoffen met rust laat. Chlorella is daardoor een krachtige en tevens ‘slimme’ natuurlijke ontgiften. Hierdoor wordt Chlorella ook vaak als detox-supplement verkocht en gebruikt.

 

Chlorella is in poeder vorm, capsule vorm en als tabletten te koop.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *