Cherry-Cake

INGREDIËNTEN

  • 200 g Medjool Dadels zonder pit
  • 250 g Unsweeted Sojamelk ( of andere plantaardige melk naar smaak )
  • 50 g gesmolten Kokosolie
  • 10 ml Citroensap
  • 230 Havermeel ( of ander meel naar keuze )
  • 10 g Wijnsteen Bakpoeder ( of normale Bakpoeder )
  • 4 g Baking Soda
  • 5 g Xanthaan
  • 3 g Kaneel
  • 1 g Vanille Extract
  • 200 verse Kersen ontpit ( of ontdooide diepvries Kersen )

BEREIDING

Verwarm de bakoven op 175 graden. Als jij verse kersen neemt, dan was deze goed en ontpit de kersen. ( Is wel heel veel werk en het spleet aardig, maar ik vind, als er verse kersen tijd is, dan zoude men ook verse kersen nemen 😉 ) Meng in een kom de droge ingrediënten en zet op zij. Doe de natte ingrediënten in de keukenmachine en laat goed mixen. Voeg hiernaar de droge ingrediënten erbij en laat nog een keer 1 – 2 minuten goed door mixen. De mengsel wordt aardig plakkerig. ( Maakt niet uit, omdat de kersen deze weer iets smeuïger maken.) Doe de mengsel weer in de kom en roer de kersen goed door de deeg, niet mixen, echt per hand goed doorheen roeren. Nu doe je de deeg in een bakvorm. Ik naam een vierkante silicone vorm.

Doe de cake in de bakoven en laat 30 – 40 minuten bakken. Haal deze eerst uit, als de prik test goed is ( prik de cake met een saté stokje, als de stokje droog eruit komt, is de cake klaar ).

Je kan de cake naar believen snijden. Of in vier of 8….. Ik had er 9 stukken van gesneden. Maakt niet uit, in hoeveel stukken, de smaak blijft toch verrukkelijk goed 😀 😀 😀

Ik dien de cake nog met iets Soja yoghurt en extra kersen op, maar jij kan ook plantaardige slagroom nemen. Ik spaar graag aan de calorieën en krijg nog iets aan extra proteïnen binnen  😀 😀 😀

Voedingswaarde voor de hele cake: 2073 C, 333.4 g KH, 38.9 g E, 66 g Vet en 6.4 g Vezel 

Voedingswaarde voor 1 stuk, als die in 9 stukken gedeeld is: 230 C, 37 g KH, 4.3 g E, 7.3 g Vet en 0.7 g Vezel 

Schreibe einen Kommentar