MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Saai ontbijt vs. voedzaam ontbijt

Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Saai ontbijt vs. voedzaam ontbijt

Ik word vaak gevraagd "Nora, wat eet je als Vegan? Is het niet saai elka dag plantaardig te eten? Wat moet ik mij erbij voorstellen? Wat eet je bijvoorbeeld als ontbijt? 

Ik snap de vraag. als men geen inspiratie heeft, of uit gewoonte en vooral uit  gemak zich een rouitine heeft aangeleerd, dan kan elke voedingsvorm zaai zijn. Het zaaie is nog niet eens erg, maar het is meestaal niet voedzaam alleen voor de moment vullend. En omdat ons eten niet voedzam was, hebben wij de nijging, om weer snel honger te krijgen en en iets zomaar snel pakken. Wij hebben tegenwoordig in tijden, waar wij alles moeten en geen tijd meer hebben, wordt tijd het meest bespaart aan het ETEN. Meestal wordt in de auto op weg naar werk gegeten, of als de kinderen naar school gebracht worden, achter de computer tijdens werken, of soms wordt het gewoon weggelaten. Laat staan, dat wij haast ons week niet meer inplannen, wat wij elke dag eten, laat staan, dat wij hierop gericht een boodschappen lijst maken. Meestaal gaat men tussen de bedrijfen door even snel nog boodschappen maken, het liefts kant en klaar, zodat de voorbereiding ook snel kan gaan. Dus snel snel snel. Ook wordt heel snel gegeten, zodat men nog tijd heeft of voor het gezin, de hobby, of nog even snel nog paar accounts checken zoals facebook, instagram, linked in, snapchat, what's up, van die men ook inmiddels heel veel groepsapp heeft..... en oeps, de dag is voorbij, je gaat slapen en dan begingt de rouitine op nieuw.....

Mijn routine was vroeger ook niet anders, maar nu heb ik zelf de gewoonte en gemak verandert in TIJDNEMEN. Iedereen heeft zijn TIJD in eigen regie, en iedereen kan zijn TIJD stap voor stap zo veranderen, dat een niuewe gewoonte in zijn eigen tijdmanegement passt. Alles in een keer te willen, dat is nog niemand gelukt, maar als je elke dag iets herhaalt, wordt het vanzelf een gewoonte. Hoe vaak moet je nog over nadenken, hoe je jouw tanden moet poetsen, of hoe je naar werk komt, dat doet toch ook je automatische pilot? Dus, wat het ook is in je leven, wat je ook wilt veranderen, dan begin elke dag een stap te zetten en herhaal het, dat dit van zelf gaat. Heb je deze onder de knieen, begin met de volgende stap tot je jouw doel bereikt. 

Nu terug op de vraag, wat ik zo elke daag ontbijt ??? Wat vind jij ervan? Saai of een genot ????

main-image main-image main-image main-image main-image main-image main-image main-image main-image

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer blogposts