MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Detox Test @ Home deel II

Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Detox Test @ Home deel II
Zo de 2 dagen afbouw zitten er op. Was best wel pittig.... Dag 1 heb ik al alles voorbereid voor de 2 dagen afbouwen. Ik heb voor s'morgens een smoothie gemaakt, voor de middag een sla en voor s' avonds heb ik een soep gemaakt. Mijn dagen zagen er   als volg uit:

Dag 1: vrijdag

 • om 5:00 uur: op nuchtere maag een grote mok van 500 ml lauwwarm water met 1/2 citroensap   erin en een groot kopje Yerba Mate thee ( dit is een sort groene thee ) gedronken
 • 1 uur sportieve activiteit thuis
 • om 8:30 uur een portie Purple-Smoothie  genoten en heel langzaam gedronken
 • om 10:30 uur een Granny Appel gegeten
 • om 12:30 uur heb ik een simpel Tomaat-Avocado salade gemaakt: 4 Tomaten in blokjes gesneden, 1 Avocado in blokjes gesneden, 3 Bosuitjes in ringen gesneden, 1 handvol platte peterselie en bieslook kleingehakt, alles met elkaar vermengd met een dressing van 1 EL olijfolie, 1 EL Appelcider Azijn, 1 EL Citroensap, Peper. Hiervan heb ik die helft met een plakje gluten vrij brood gegeten. Die andere helft at ik de 2 de dag.
 • om 14:30 uur at ik 2 rijstwafels met 1/2 EL selfmade pompoenpitten spread belegd met 1/2 komkommer in plakken
 • om 16:30 naam ik een groot bak Yogi Tea Detox
 • en om 19:00 uur at ik een kom van mijn lekker komkommer gazpacho
Vrijdag avond worden mijn sapjes van SAP.JE keurig en nettjes aan thuis bezorgd, die ik meteen in de diepvries heb ingeruimd. Gelukkig heb ik er twee van ( omdat ik heel veel dingen voorkook en invries ) zodat ik alle flesje kwijt kon raken. Ik had nog een extra cadeau pakketje in de dozen, diverse cadeaubons, een lijst van mijn sappen, een paar proefjes met biologische cosmetica: hier een foto ervan [gallery type="rectangular" ids="5194,5198,5197,5196"] Er waren natuurlijk meer flesjes, maar de laatste foto is de aantal aan sappen voor een dag, die ik alvast heb samengesteld. Zo hebben jullie een inkijk, dat men op een dag voldoende binnen krijgt. Dus geen paniek  :!: :!: :!: :-) in Turkije met de Detox vakantie was het nog strenger, want daar kregen wij maar 3 x 1 sap op een dag, wel effectief, om sneller een resultaat te behalen :-) En ik zei het ook, deze kan ik niet met elkaar vergelijken....Natuurlijk een mini vergelijk voor mij zelf, wat het met mij gedaan heeft :-) maar niet op de kwaliteit of kwantiteit. Dan zoude het zo zijn,  als ga ik appels met peren vergelijken ;-) ;-) :-)

Dag 2: zaterdag

 • omdat het zaterdag was, begon de dag een uur later, dus om 6:00  weer een grote mok van 500 ml lauwwarme water met een een goede scheutje citroensap en een grote kopje Yerba Mate thee
 • 1 uur sportieve activiteit in de sportschool van 7:00 uur tot 8:00 uur
 • om 9:30 uur de rest van mijn Purple-Smoothie gedronken.
 • om 12:00 uur helaas een handje noten gegeten, omdat ik in de stad was en niks bij me had :-( :-( heb ik het snel bij de gezondheidswinkel gekocht en gegeten
 • om 14:30 uur de reststand van mijn Tomaten-Avocado salade van gister gegeten
 • om 16:00 uur een groot mok Yogi Tea Detox gedronken
 • om 18:30 uur een kom van de komkommer gazpacho gegeten
 • om 20:30 uur nog een verse munt-thee gedronken

Detox start: Zondag

Lacht mij please please niet uit, maar ook zondags sta ik vroeg op. Ik doe thuis 1 uur aan sportieve activiteit. ( Wij hebben op de zolder een klein "sport schooltje" met een roeiapparaat, paar gewichtjes, opdruk bankje, diverse optrek elastieken, een TRX, en nog meer diverse dingetjes...) Dus ben ik vandaag al om 7:30 uur uit de veren en ben ik meteen naar de weegschaal gegaan, om mij te wegen en te meten...This is the moment.... Mijn gewicht is: 58,2 Kg, mijn taille omvang is 68 cm en mijn taille omvang ( waar de jeans hangt :-) :-) ) is:80 cm breed... Dit is wel confronterend :-( aan de muffin tops moet echt iets van af !!! Hopelijk gaat hier het meeste eraf :-) :-) Let's do this, and start de challenge :-) Normal drink ik elke ochtend mijn citroen water, maar deze drink ik vandaag niet, omdat mijn eerste sapje al citroenwater inhoud. Mijn eerste sap is de KICK :-)  Gelukkig ken ik de smaak van de laatste keer :-D De smaak is niet echt lekker, maar jij bent meteen wakker :-) Voor die-hards geen probleem :-) De rest van de sappen drink ik dan zo, hoe het op de lijst staat.... [gallery type="thumbnails" ids="5210,5209,5208,5207,5206,5205"] Het is nu bijna half negen, ik drink even nog mijn kamille thee en val om half tien in mijn betje. Morgen vroeg gaat weer de wekker om 5:00 uur, daarmee manlief Mr. Big Love en ik weer fris en fruitig in de sportschool kunnen staan, om paar gewichtjes te heffen. Nou, deel III van mijn blog volgt dan natuurlijk als de kuur voorbij is, dus ga ik donderdag ochtend weer op nuchteren maag op de weegschaal. Dan ga ik mij weer meten, en een verslag geven over de ervaring en de resultaten.... Tot dan en een fijne avond en nachtrust... :-) :-) :-)      

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer blogposts