MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER
MIJN EIGEN BOEK IS NU TE KOOP! LEES MEER

Detox @Home Test Deel III

Gepubliceerd op door Nora Ergüven
Detox @Home Test Deel III
Hehe, de detox / sap vasten zit erop. Wat was het dit keer een ramp :-( Normaal ben ik een doorzetter en als ik voor iets ga, dan ga ik gewoon :!: :!: :!: Maar deze keer is het zo verschrikkelijk tegen gevallen. Hier komt mijn verhaal... De eerste dag ging best wel easy, dacht ik :-D :-D :-D Nee blijkbaar toch niet. Omdat ik natuurlijk al twee dagen goed afgebouwd had ( heel streng ), dacht ik dat de eerste dag super gemakkelijk zou gaan. Maar de hongerverschijnselen of te weinig energie, wat het ook was, waren toch een teken, dat de detox ( ontgiften )  goed op gang was. Ik verstuurde op de zondag aan SAP.JE een what' s up, dat ik sappen miste.....Blijkbaar was de honger te groot, dat ik de behoefde aan meer sappen had :-) :-) :-) als nodig was.... Paniek was uitgebroken.... Maar ik kreeg keurig en nettjes en antwoord, dat het eigenlijk niet kon, en of ik mij misschien niet had vergist? dus zou ik toch please alle sap flessen nog een keer op een rij zetten en nog een keer controleren. Gezegd - gedaan. Hup alle flessen uit de diepvries en hup alles op de aanrecht naar de schema naast elkaar gelegd. .... Ja hoor, alles klopte, oh mijn God, wat schaamde ik mii kapot :-(  :-(  Ik stuurde een excuus bericht aan Sap.je en zij had gelukkig begrip hiervoor.  Van hier uit, nog een keer bedankt, voor jullie begrip en geduld voor de rare zondag :-) :-) Op de ene kant schaamte ik me natuurlijk voor de vergissing, maar op de andere kant, was ik wel blij, dat dit wel een teken van het ontgiften was. Ook op de detox vakantie had ik dat, dat ik iets vergeet achtig was gewonden,  mijn Short-Mind functioneerde niet zo goed, en blijkbaar is het een heel normaal verschijnsel en hoort bij het detoxen. Hier is een korte verklaring ervoor:

Brandstof voor de hersenen

Glucose is de belangrijkste brandstof voor lichaam en hersenen. Glucose wordt gewonnen uit koolhydraten. De hersenen maken geen onderscheid tussen verschillende voedingsmiddelen. (bron Mens-en-Gezondheid-nu)
Nou, en als jij koolhydraten te kort komt, is het natuurlijk niet ongewoon, dat jij moe bent, krachteloos, zelf griep achtige verschijnselen krijgt. Natuurlijk is dat bij iedereen anders....en bij iedereen kan het anders uitpakken. Ik dacht: "gelukkig, de dak is eraf, en het zou nu beter gaan...." Nee hoor, ik kreeg de maandag mijn menstruatie, en al mijn hormonen waren van hun apropos :-( Net al heel veel vrouwen heb ik ook last van alles en nog wat, als wij vrouwen onze menstruaties hebben. Buikpijn, rugpijn, honger op chocolade, honger op alles en nog wat, sacherijn, slecht gehumeurd, nou ja gewoon, bad-hair-days....de volle lading van gek spelende hormonen en dat 100 %. Dus viel mij de maandag heeeeeeeeel erg lastig en tegen. Ik ging voor mijn Mr. Big Love koken, en dat ging goed, maar toen hij thuis was..... Ach mijn arme schat, hij kreeg een lading frust af... Maar wat is die toch een ENGEL met een groot hart. Hij lachte maar, en zij: "gelukkig weet ik, dat jij dat niet bent Nora, dit is de pijn en de verschijnselen van de detox lieverd, jij doet het zo goed, kijk, de moeilijkste twee dagen zitten erop, en de andere 3 dagen zijn voor jou pea nuts." Wat bof ik toch met zo een rots naast mij, die altijd in mijn moeilijkste momenten mij bijstaat en mij support :-) :-) Inderdaad, dag 3, 4 en 5 gingen gemakkelijker en tadaaa, die dagen zatten erop. Nou vandaag is de daag van het meten.... Meten is weten....ik was op de weegschaal en wat zou ik zeggen???? Trotse 55,9 kg van 58,2 kg :-) :-) :-) 2,3 kg in 5 dagen :-) Yes !!! De taille omvang was van 68 cm vandaag naar de 66 cm en de muffin tops :-) van 80 cm omvang was nu gelukkig 78 cm. Nou alles bij elkaar een super resultaat, ondanks ik ongesteld ben, want in deze periode is het zeker voor alle vrouwen van ons herkenbaar, dat wij veel vocht vasthouden en soms 1 - 1,5 kg zwaarder kunnen zijn. Eind resumé :
  • Voor mijn Zen heeft het helaas geen reactie gehad, omdat ik helaas in de menstruatie week zat, echt jammer....
  • Voor mijn lichaam uiterlijk heeft het wel wat gedaan ivm mijn gewicht en omvang
  • Mijn organen (lever, maag, darmen) kan ik helaas niet inkijken, maar ik weet, dat zij 5 dagen de tijd hadden, even tot rust te kommen en te herstellen. En dit is sowieso voor mij de meest belangrijkste punt!!!
  [gallery type="rectangular" ids="5425,5423,5424,5426"] Normaal zet ik niet graag bikini foto's op internet, maar ik doe dit alleen uitzonderlijk voor deze test als bewijs. Deze foto's zijn ook niet fake, had ik ze willen faken, had ik eerst al mijn littekens corrigeert...( Deze zijn trouwens de littekenen, die over gebleven zijn van mijn tijd op de Intensive Care tijdens mijn coma.... ) Ik denk, dat ik zeker vaker ga sap vasten. En ja, ook graag weer via Sap.je, omdat ik gewoon met hun nu de tweede keer al een goede ervaring heb gemaakt. De eerste keer ging het super met de detoxen, helaas viel het niet goed, omdat ik in een stomme flow zat, maar alle goede dingen zijn drie, dus wordt het zeker nog minimum herhaald :-) Ik ga even 2 dagen weer rustig mijn voeding opbouwen en vanaf maandag probeer ik dan weer gewoon te eten. Ik zei, dat ik het iedereen zou aanraden, detoxen ook een keer ooit gedaan te hebben. Het is maar een advies....Please please, rad pleeg eerst een arts of een deskundig iemand, of jij ervoor geschikt bent of niet !!!!! Ik ben gewoon eigenwijs en doe het gewoon, ondanks mijn vakkundig cardiologen het afraden ivm met medicatie, ect. Ik ken mijn lichaam als niemand anders en luister gewoon ernaar. En omdat ik nu al jaren met mijn gezondheid zo goed bezig ben, kan ik dat enen of ander goed inschatten, wat wel goed is voor mij en wat niet....wie weet, misschien tot de volgende detox verslag ;-)  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je naam *
Je e-mailadres *
Je bericht hier *

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Over de auteur

Hallo! Ik ben
Nora Ergüven

Ik leef sinds 2015 veganistisch en ben sinds 2022 afgestudeerd als voedingscoach in de voedingsleer (met de specialisatie in veganistische voeding). Ik deel graag mijn recepten over gezond vegan eten.

Meer blogposts